Arrowood – Laura McHugh

Het duurt even voordat het verhaal op gang komt. Na lange beschrijvingen en wat flash-backs komt er in hoofdstuk 3 vaart in. En dan ben ik ook gelijk geïnteresseerd, dan wil ik weten wat er aan de hand is. Dan toont Laura McHugh ook haar talent om bijna achteloos plotseling belangrijke informatie weg te geven waardoor het verhaal in een ander licht komt te staan en waardoor ik bepaalde (re)acties van Arden ineens kan begrijpen. Maar tegelijkertijd ontstaan nieuwe vragen, waardoor ik steeds wil blijven doorlezen…

Arrowood

Wanneer de tienjarige Arden op haar jonge tweelingzusjes past, ontsnappen ze even aan haar aandacht. Vervolgens ziet ze de meisjes in een glimp in een onbekende auto voorbijsnellen. Sindsdien is de tweeling spoorloos verdwenen.

Twintig jaar later heeft Arden haar leven nog maar nauwelijks op de rails, haar studie lijkt te mislukken en de vraag of haar zusjes nog leven houdt haar nog altijd bezig. Als haar vader overlijdt, erft ze het familiehuis dat sinds het drama leegstaat, en besluit ze terug te keren naar haar geboortedorp. Daar blijkt al snel dat haar herinneringen aan die verschrikkelijke middag niet kunnen kloppen. Arden is vastberaden om de waarheid te achterhalen, maar het stadje en het familiehuis geven hun geheimen niet zomaar prijs.

Op een gegeven moment worden de flash backs leuk, ze krijgen betekenis omdat je dan midden in het verhaal zit.

Een goed opgebouwd verhaal, met een plot dat zowel onverwacht als afschuwelijk is.

[yasr_ overall_rating]

Cornerstone, 2016

288 pagina’s

ISBN  9781780891934

 

(Visited 11 times)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *