Belinda Bauer, Rusteloos land

Elke dag na school en in de weekenden, wanneer zijn vriendjes voetbalplaatjes ruilen, gaat de twaalfjarige Steven graven. Hij heeft een doel, een belangrijk doel. Als hij de botten van zijn oom Billy vindt, die op elfjarige leeftijd is verdwenen, zal zijnfamilie eindelijk rust hebben. Waarschijnlijk is Billy om het leven gebracht door een seriemoordenaar die nog vastzit. Steven is vastbesloten om de krakende kieren en stinkende wonden in zijn familie te dichten. Moedig schrijft hij de seriemoordenaar een brief, zonder zijn identiteit kenbaar te maken.

Dan begint een kat-en-muisspel tussen een wanhopige jongen en een verveelde kindermoordenaar. Een heel gevaarlijk spel met grotere consequenties dan Steven ooit had kunnen voorzien…

Een griezelig, fantastisch beschreven kat-en-muisspel, dat uiteindelijk levensgevaarlijk wordt, tussen een wanhopige jongen en een kindermoordenaar. Naargeestig, eng, geschreven met veel psychologisch inzicht, met tegen de achtergrond de armoede van een familie met een trauma in het donkere, mistige, beklemmende, dreigende Exmoor.
Ik vind het heel knap hoe het verhaal vanuit de jongen verteld is, nooit kinderachtig, ook niet te volwassen, maar precies zoals een twaalfjarige zou denken, praten en handelen.
Mooi!

Bruna, september 2010
255 pagina’
ISBN 9789022995792

(Visited 18 times)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *