Heks – Camilla Läckberg

Geweldig verhaal, Heks. Er zijn behoorlijk wat personages en het kostte even tijd om te onthouden wie zij zijn en welke rol zij spelen. Maar toen ik dat eenmaal in de gaten had, zat ik ook direct in het boek. Er zijn dus ook best veel verhaallijnen, waarvan eentje in de 17e eeuw, die perfect in elkaar verweven zijn en de spanning in het boek stap voor stap laten oplopen.
Een aantal thema’s van nu  spelen  een rol, internationaal heel herkenbaar, niet in de laatste plaats door vooroordelen en haat. En heel deprimerend is het om mee te maken hoe een trauma, een geheim, schaamte, ook het leven van een volgende generatie bepaalt.

Het thema – kinderen die kinderen (lijken te) doden – kwam ik een tijdje terug ook bij een ander boek tegen: The wicked girl van Alex Marwood. Beide boeken las ik ademloos uit, maar de twee boeken zijn verder totaal verschillend.

 

Heks

Wanneer een jong meisje van een boerderij net buiten Fjällbacka verdwijnt, denkt men meteen aan een oude zaak. Dertig jaar geleden verdween daar namelijk een vierjarig meisje dat later werd teruggevonden – vermoord.
Destijds werden twee tienermeisjes beschuldigd van deze moord; de een leidt sindsdien een teruggetrokken bestaan in Fjällbacka en de ander is een beroemde actrice die even is teruggekeerd. Patrik Hedström acht de kans klein dat er een verband is tussen de verdwijningen, maar moet de mogelijkheid toch onderzoeken, daarbij bijgestaan door schrijfster Erica Falck. Dan blijkt dat oud zeer bij sommigen erg diep zit.

Wie liegt er? Wie is de zondebok?
Heel goed en spannend boek. Dik, maar voor je het weet, is het uit…. en met een verrassende afloop.
En als bonus wordt op de laatste pagina de titel volledig duidelijk….

Ambo / Anthos, augustus 2017
687 pagina’s
ISBN 9789041420152

(Visited 27 times)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *