Darcy Bell, A simple favour

Je past op haar kind. Maar wat als ze hem nooit komt halen? Het begint allemaal met een kleine gunst – gewoon de ene moeder die de andere even uit de brand helpt. Wanneer Stephanies beste vriendin Emily haar vraagt haar zoontje Nicky mee te nemen uit school, doet ze dat natuurlijk graag. Nicky en haar eigen zoontje zijn immers beste vriendjes – net als hun moeders. De ‘mommy blogger’ Stephanie vangt wel vaker de beide jongetjes op als de succesvolle Emily voor haar werk van huis is. Maar deze keer komt Emily haar zoontje niet ophalen en ze reageert ook niet op telefoontjes.

Stephanie weet zeker dat er iets niet in de haak is, en deelt haar angsten op haar blog met haar volgers. Ondertussen probeert ze Emily’s man Sean te helpen het huishouden draaiende te houden. Dat is toch het minste wat ze kan doen voor haar beste vriendin? Maar als er uiteindelijk nieuws over Emily komt, is de nachtmerrie nog lang niet voorbij. Stukje bij beetje komt Stephanie erachter dat niets – geen vriendschap, liefde of zelfs een kleine gunst – zo simpel is als het lijkt. Een kleine moeite is een wervelende achtbaan van bedrog, onverwachte gebeurtenissen, geheimen en onthullingen, liefde en loyaliteit, moord en wraak.

Het boek is opgebouwd in 3 delen, elk vanuit een ander perspectief.  Hierdoor krijg je de indruk dat geen van de hoofdpersonen helemaal betrouwbaar is. Ieder heeft geheimen. En wat is er nou eigenlij met Emily gebeurd? Vreemde ontwikkeling en incidenten zwaaien steeds meer twijfel, in ieder geval bij Stephanie.

Iedereen heeft geheimen. Hoe goed ken je je vrienden eigenlijk, of je partner? Wie kun je écht vertrouwen?
Hoe je in de tang genomen kan worden, ondanks alles, en er gewoon nooit meer uitkomt. Uiteindelijk zijn er alleen maar verliezers. Hoewel, na het lezen van de laatste bladzijde….? Brrrrr. 

Goed opgebouwd verhaal, het blijft spannend en intrigerend tot het eind.

Harper Collins, maart 2017
299 pagina’s
ISBN 9780062666338

In het Nederlands verkrijgbaar als Een kleine moeite, uitgeverij Prometheus 2017.

(Visited 12 times)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *