Day of the Dead – Nicci French

Frieda Klein deel 8

In eerste instantie zien we de vertrouwde personages door de ogen van Lola, als buitenstaander, de studente die een dissertatie over Frieda Klein wil schrijven. Maar niemand weet waar Frieda is. Zij is ondergedoken. Het duurt dus even voordat zij in persoon weer op het toneel verschijnt. Net als bij de vorige zeven delen zit ik ook nu helemaal vast aan dit heerlijke boek. Ik kan niet stoppen met lezen. Wat zal ik Frieda Klein missen! 

Day of the dead (De dag van de doden)

De bladeren vallen van de bomen en in Londen waart een seriemoordenaar rond. In een winkelstraat in het noorden van de stad crasht een op hol geslagen auto, de man achter het stuur blijkt al een week eerder te zijn vermoord. Op Hampstead Heath brandt een vuurstapel, in de vlammen ligt het volgende slachtoffer.

Het aantal doden neemt snel toe, maar het politieonderzoek loopt vast: het is duidelijk dat de dader een spel speelt. Voor deze onconventionele moordenaar dient elk lijk slechts als boodschap aan één vrouw. Psychoanalytica Frieda Klein is namelijk ondergedoken, en iemand is naar haar op zoek. Wanneer het duel tussen Frieda en haar aartsvijand Dean Reeve uiteindelijk zijn climax bereikt, kan slechts één van hen het overleven…

Al acht jaar lang wordt Frieda Klein achtervolgd door Dean Reeve. In de literaire thriller “De dag van de doden’ gaat ze voor het laatst de confrontatie met hem aan. 

Doordat Lola letterlijk in de voetsporen van Frieda stapt, komen op originele wijze de voor Frieda belangrijke locaties in Londen en de zaken waaraan zij gewerkt heeft weer langs. Op diezelfde locaties vindt ook de het huiveringwekkende kat-en-muisspel tussen Frieda en Dean Reeve plaats. Mijn adem stokt af en toe bij de verbijsterende, onvoorspelbare ontwikkelingen tijdens deze jacht. 

Na een onvoorziene, tot het laatst toe spannende confrontatie is het boek uit. Helaas. Jammer. Er komt geen nieuw Frieda Klein-boek meer, we moeten het doen met deze acht.

Zucht….

. Als meer dan 5 sterren mogelijk zou zijn, zou ik die geven.

Penguin Random Hous UK, 2018
375 pagina’s
ISBN 9789071817969

In het Nederlands verschenen als De dag van de doden
Ambo | Anthos, 2018
ISBN 9789026339592

(Visited 26 times)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *