De huizenruil – Rebecca Fleet

Meteen is daar een gevoel van onderhuidse spanning. Het is duidelijk dat er voorafgaand aan het verhaal veel gebeurd is, en wij weten niet wat dat is. Fleet houdt de spanning vast door er niets over te zeggen. Het nodigt uit tot verder lezen, want nu wil ik het weten ook!

De huizenruil

Als Caroline en Francis een aanbod krijgen om voor een week van huis te ruilen,hoeven ze geen twee keer na te denken. Ze willen maar wat graag even ontsnappen aan hun huis, hun drukke jonge zoontje, en de spanningen die hun huwelijk naar het randje van de afgrond hebben gebracht.

Maar terwijl ze hun relatie proberen te redden, toont de buurvrouw wel erg veel interesse in hun activiteiten. Ook ontdekt Caroline steeds meer aanwijzingen in het huis: haar favoriete bloemen in de badkamer, haar lievelingsmuziek in de cd-speler… Het lijkt erop dat degene met wie ze hebben geruild veel van haar weet, en misschien zelfs de geheimen kent die ze zo wanhopig probeert te vergeten.

Ik begin zelf al allerlei mogelijke plots te bedenken, om te proberen of ik de schrijfster te slim af kan zijn.

Het grootste deel van het verhaal wordt verteld door Caroline. W ervaren allen vanuit haar perspectief. Dat gebeurt door stukken uit 2013, dus tweeëneenhalf jaar vóór de huizenruil en stukken uit 2015 tijdens de week van de huizenruil. Francis komt ook aan het woord, hoewel veel minder, in 2013. Tot slot is daar de voor de lezer onbekende figuur die in het huis van Caroline en Francis zit, waarvan steeds stukken tussendoor staan, die de spanning behoorlijk opvoeren.

De sinistere sfeerbeschrijvingen trekken me helemaal in het verhaal, het is echt eng, vooral als zich een onverwachte wending aandient, die me inwendig doet grijnzen. Dit belooft wat. Het is nog niet klaar…..

Nee, mijn bedachte plots klopten niet. Het loopt allemaal heel anders en het zit veel ingewikkelder in elkaar. Dat had ik niet kunnen bedeken… Rebecca Fleet heeft een geweldig debuut geschreven en zij was mij te slim af. Ik hoop dat haar volgende boeken dit succes gaan evenaren.

Boekerij, 2019
318 pagina’s

(Visited 11 times)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *