De verdenking – Michael Robotham

Vorig jaar las ik één van Robothams latere boeken (Verwachting). Met dit nog tamelijk vers in het geheugen begon ik vol verwachting aan zijn bejubelde debuut De verdenking uit 2007 en het viel me tegen, in eerste instantie. Regelmatig vond ik dat er te veel werd uitgesponnen op details, en van de schijfstijl werd ik ook vaak niet heel blij. Maar dit veranderde zeer plotseling na ongeveer 200 pagina’s, bij het slot van deel 1. Ineens veerde ik overeind. Want wat is hier eigenlijk precies aan de hand?
Waar ben ik als lezer in slaap gesust, wat is er onder mijn ogen gebeurd? Nu wil ik alleen maar vérder lezen!

De verdenking

Joseph O’Loughlin is gelukkig getrouwd, heeft een leuke dochter en een aardige carrière als psycholoog. Maar zelfs een volmaakt leven kan aan een zijden draadje hangen. Een dode vrouw, een gefrustreerde patiënt en een leugentje om bestwil betekenen Joe’s ondergang.  Uiteindelijk moet hij alles riskeren om de moordenaar te ontmaskeren en zijn familie te redden.

En verder lezen doe ik! Als een rollercoaster gaat het verhaal door, van het een naar het ander, zonder te stoppen en ik stop ook niet, de spanning is haast niet te harden.

En dan het slot. Op het moment dat ik toch weer ga denken dat het eind een beetje voorspelbaar is, komt daar de geheel onverwachte, verbluffende twist als cadeautje. 

Wraak is een akelige emotie maar levert een goed, spannend en verrassend verhaal op.

Cargo Manteau, 2007
426 pagina’s
ISBN 9789023419990

(Visited 19 times)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *