Edward Hendriks, Gezworen vrienden

1988. Vier scoutingvrienden beloven elkaar hun eeuwige trouw met hun bloed. Als een van hen in de problemen komt, zullen de anderen voor hem zijn. Dan gebeurt er tijdens een zomerkamp een gruwelijk ongeluk.
2013. Eén van de vrienden, Sander Thijssen,heeft een goede baan bij een bank. Als hij op het punt staat de belangrijkste zakelijke beslissing van zijn leven te nemen, krijgt hij een verontrustend telefoontje. Hij ziet zich genoodzaakt de confrontatie met het verleden aan te gaan.

Staan zijn vrienden van toen nog steeds voor hem klaar? Was het ongeluk van 25 jaar terug wel een ongeluk? En hoe ver gaat Sander om zijn carrière, zijn gezin en zijn eigen leven te redden?

Bloedbroederschap ontaardt in verraad. Na 25 jaar blijkt er belastend materiaal te zijn, waarmee een van de jongens – nu mannen – gechanteerd wordt. Wat zal hij doen, en in hoeverre blijven zij trouw aan elkaar?
En dan wordt op de laatste pagina – totaal verrassend – duidelijk dat het nog helemaal niet klaar is. Wat er nog gebeurt? We weten het niet.
Top!

De Fontein, april 2014
304 pagina’s
ISBN 9789026136030

(Visited 20 times)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *