Eugen O. Chirovici, Boek der spiegels

Op een nacht in 1987 werd de vooraanstaande hoogleraar Joseph Wieder op brute wijze vermoord. De zaak werd nooit opgelost.
New York, 25 jaar later. Literair agent Peter Katz ontvangt enkele hoofdstukken uit een manuscript met de titel Boek der spiegels. Het zijn de memoires van Richard Flynn over diens tijd op Princeton University. Hierin beschrijft hij zijn opmerkelijke verstandhouding met Wieder. Katz is vastbesloten tot op de bodem uit te zoeken wat er in de nacht van de moord is voorgevallen.

Hij is ervan overtuigd dat het antwoord zal staan in het ontbrekende deel van Flynns memoires. Richard Flynn is echter ongeneeslijk ziek, en de rest van het manuscript blijkt onvindbaar. Katz raakt geobsedeerd door de zaak. Maar hoe dieper hij in de materie duikt, hoe verder hij verwijderd lijkt van de oplossing.

Ook dit boek wordt verteld vanuit drie personages, hoofdstukken die afgewisseld met het halve manuscript. Maar  of die allemaal wel  betrouwbaar zijn, valt te betwijfelen. Zelfs van de inhoud van het manuscript kunnen niet vanzelfsprekend zeker zijn.
Het is zeer zeker een intrigerende thriller, met tamelijk onsympathieke personages die beweegredenen hebben als wraak, ambitie en  manipulatie.

Een intrigerend thema. Zijn het je eigen herinneringen, of zijn het weerspiegelingen van je obsessies? Het geheugen kan een mens behoorlijk parten spelen, zeker na verloop van jaren….
Maar wat is nou de waarheid? Is jóuw herinnering wel de echte?

Bruna, januari 2017
320 pagina’s
ISBN 9789400507333

(Visited 18 times)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *