Harlan Coben – Naar huis

De onverwachte, onvoorstelbare, verbijsterende plot maakt wel wat goed. Maar eigenlijk stelt dit boek wat teleur.  De schrijfstijl is wel heel erg populair, grof en van mannen-onder-elkaar. Nu zíjn de hoofdpersoon ook mannen, vechters en stoerdoend, maar toch. Deze stijl geeft veel en veel minder diepgang aan het verhaal, een verhaal dat beter verdient.

Naar huis

Een decennium geleden werden twee zonen van twee welgestelde families ontvoerd. Er werd losgeld geëist, maar sindsdien is er niets meer van de jongens vernomen. Geen enkel spoor is er van hen terug te vinden.

Tien jaar lang hadden hun families niets dan pijnlijke herinneringen en hoopten ze radeloos op de dag die nu eindelijk aanbreekt: Myron Bolitar en zijn zakenpartner Win denken dat ze een van de gekidnapte jongens hebben gevonden. Waar is hij al die tijd geweest en wat kan hij zich nog herinneren van die cruciale dag? En misschien nog wel belangrijker: wat kan hij Myron en Win vertellen over het lot van zijn nog altijd vermiste vriend?

Het lijkt wel alsof  de schrijver Harlan Coben uit twee personen bestaat. Het verschil is enorm. De ene die nogal lomp en oppervlakkig schrijft over gewelddadige mannen – al dan niet voor het goede doel – die ik al eerder ben tegengekomen, en de andere die heel fijnzinnige, zeer spannende en goed uitgewerkte thrillers maakt waarna je verbluft achterblijft. Deze tweede ken ik ook en die bevalt me vele malen beter. Ik mis die echt in Naar huis.

De Boekerij, 2016
387 pagina’s
ISBN 9789022565254

(Visited 2 times)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *