Heb jij haar gezien? – Sophie Hannah

Sophie Hannah op haar best. We volgen Cara op de voet, haar belevenissen in het luxe resort en de mensen doe ze daar tegenkomst. De gezellige babbelstijl van Sophie komt volkomen tot zin recht. We leven mee, vragen ons af hoe het nou kan dat het meisje Melody daar gespot is en tussendoor lezen we de verslagen van de moordzaak via de media. En het wordt steeds vreemder.

Heb jij haar gezien?

Cara Burrows verlaat uitgeblust haar man en kinderen, en vlucht naar een wellnessresort. Als ze daar uitgeput haar hotelkamer betreedt blijkt die al bezet. Het foutje van de receptionist doet Cara twijfelen; het meisje dat ze springlevend in de kamer heeft gezien is iemand die ze niet gezien kán hebben: de vermoorde Melody Chapa, wier ouders een levenslange gevangenis uitzitten voor de moord op haar. Cara raakt verwikkeld in een web van leugens en intrige, een gevaarlijk web.

Een bizar, niet-alledaags mysterie- verhaal, met twee hoofdkarakters in de personen  van de wanhopige, besluiteloze, bange Cara en het meisje Melody. In haar stukken die steeds tussen het dagboek van Cara staan, wordt duidelijk wat er in haar verleden gebeurd is. Ik verbaas me toch steeds weer wat een rare mensen er bestaan. OK, deze bestaan ook niet, slechts in het hoofd van Hannah, maar ze zijn zo levensecht dat ik er bang van word.

Maar dan de volslagen onverwachte twist op de laatste pagina, die de zaak een volledig andere draai geeft. De twist, die niemand te weten komt….

Geniaal. Hier moet je Sophie Hannah voor zijn..

The house of books, 2018
336 pagina’s

(Visited 14 times)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *