Ik nog wel van jou – Elke Geurts

Pijnlijk, rauw liefdesverdriet. Als de man geen liefde meer voelt en de vrouw wel…
Hij wil haar verlaten na een relatie van 24 jaar met de boodschap dat hij haar gewoon niet meer wil. Door de dubbele boodschappen die zij gedurende een jaar van hem krijgt, ontstaat  er veel onduidelijkheid waardoor zij toch hoop blijft houden dat alles weer goed komt. Ze kan niet geloven dat dit niet zo zou zijn.
De vernietigende kracht van slechte communicatie, besluiteloosheid, het leed dat  mensen elkaar kunnen aandoen terwijl zij zo dicht bij elkaar hebben gestaan, de wanhoop en valse hoop die lamlegt en je een de slachtofferrol kan duwen. Maar ook valse hoop waaruit zij kracht kan putten om overeind te blijven voor haar gezin.

Ik nog wel van jou
‘Ik hou niet meer van je.’ Met deze eenvoudige woorden loopt de man van E.G. haar leven uit. De nieuwe werkelijkheid lijkt slechts een nare droom, ook omdat ze elkaar nog elke dag zien; ze hebben twee jonge dochters, delen een huis en 24 jaar van hun leven. E. zet alles op alles om er een ander verhaal van te maken, een béter verhaal. Want zij zijn toch anders dan die andere stellen die uit elkaar gaan? Het kan nog goedkomen, denkt ze steeds, terwijl ze toekijkt hoe haar grootste angst langzaam maar zeker realiteit wordt.
Ik nog wel van jou is het huiveringwekkende en ontroerende verslag van een gezin dat uiteenvalt, maar tegelijkertijd een boek over het geloof in de liefde en de kracht van literatuur.

Een ontroerend, mooi geschreven boek, gebaseerd op columns die Elke Geurts lange tijd in dagbladen schreef.

Lebowski, 2017
256 pagina’s
ISBN 9789048835331 

(Visited 22 times)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *