Marionet – Daniël Cole

Onmiddellijk val ik met mijn neus in de afronding van weer een afgrijselijke moordzaak. Met ogen op steeltjes duik ik er direct in. Ik word niet teleurgesteld. Dit vervolg op ragdoll verloopt heel soepel en natuurlijk in de tijd. Politiemensen worstelen nog met die zaak, hoewel die is opgelost. Hij speelt nog steeds een rol in hun leven. Marionet is internationaler, het handelt in Londen en in New York.

Het is wel zelfstandig te lezen, maar beter is het om eerst Ragdoll te lezen, omdat er veel verwi)zingen naar dit boek zijn en het daadwerkelijk een vervolg is. De zaken houden verband met elkaar.  Cole legt ook niet alles uit wat er in Ragdoll is voorgevallen. Alleen via de gedachten en gevoelens van Baxter kom je iets meer te weten . 

Marionet

In het vervolg op Ragdoll van Daniel Cole is er een copycat-moordenaar aan het werk…

Hoofdinspecteur Emily Baxter krijgt te maken met een nieuwe zaak die haar akelig bekend voorkomt: een lichaam dat in dezelfde onmogelijke houding is opgehangen aan draden als bij de Ragdoll-moorden. Dit keer ligt het lichaam echter aan de andere kant van de wereld, en met het woord LOKAAS in de borst gekerfd.

Terwijl de media-aandacht steeds groter wordt, moet Baxter helpen bij een andere moordzaak. En dan treft ze eenzelfde soort moord aan: nu staat het woord POPPEN op de borst. Voor wie is het lokaas bedoeld, en wie zijn de poppen? Maar nog belangrijker, wie heeft de touwtjes in handen?

Het is een tamelijk gewelddadig verhaal , er vloeit  nogal wat bloed bij de ontknoping die een actueel tintje heeft. Niet alle eindjes zijn duidelijk. Er moet een derde deel komen. Dat is inmiddels verschenen: ‘Wolf’. 

Mijn verwachtingen waren hoog, maar zijn helemaal waargemaakt. Dit vervolg doet niet onder voor zijn debuut. Wat een schrijver is dit.

Luitingh-Sijthoff, 2019

400 pagina’s

(Visited 7 times)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *