Meg Wolitzer, De interessanten

In de zomer van 1974 raakt de 15-jarige Jules Jacobsen bevriend met vijf tieners op een zomerkamp voor de kunsten. Het groepje is onafscheidelijk en Jules is enorm onder de indruk van haar creatieve en welgestelde vrienden. Eenmaal volwassen, blijken ze hun grootse en jeugdige ambities niet allemaal te hebben waargemaakt. Jules droomde van een carrier als actrice maar belandde in een verstandige baan, terwijl haar twee beste vrienden wel succes hadden in het artistieke circuit.

De vriendschap houdt stand, maar een groeiend gevoel van jaloezie laat Jules niet los en domineert haar gevoelens.
De vriendengroep wordt gevolgd van de bloei van hun jeugd tot volwassenheid. En dan blijken geluk en voldoening in andere dingen te liggen dan de vrienden als 15-jarigen dachten.

Een intrigerend thema: de reis van jeugd tot middelbare leeftijd van vijf hartsvrienden, vol geheimen, leugens, dromen, trouw en jaloezie. Boeiend: er is een rode chronologische draad, maar de gebeurtenissen dwarrelen daar dartel omheen. Zo is er soms een snelle blik in de toekomst, op een ander moment zo keren we heel even terug naar een stukje verleden, dat er op dat moment pas toe doet…..
De karakters zijn lang niet allemaal altijd aangenaam, naast uitspringend talent ook veel onuitgesproken afgunst en wraakgevoelens. Dus ik had best wat vraagtekens bij de inhoud van de vriendschappen, in enkele gevallen.

Xander Uitgevers,  april 2015
480 pagina’s
ISBN 9789401603782

(Visited 17 times)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *