Ragdoll – Daniel Cole

Het heeft een tijd geduurd voordat ik dit boek uit de kast pakte om te gaan lezen. Ik had het al maanden in huis, maar iets hield me steeds tegen. Gekocht in een opwelling, met direct daarna de vrees dat het toch misschien een oppervlakkig verhaal zou kunnen zijn, horror-achtig of met buitensporig veel onsmakelijk hard-boiled geweld. 

Niets is echter minder waar.  Wat een leuk boek! Nou ja, leuk, zes slachtoffers verzameld als één lichaam…. Maar wat een goed, spannend en origineel boek! En wat een levensechte karakters!  Ik voel me   werkelijk betrokken bij  de beslommeringen van Wolf en zijn collega’s. 

Ragdoll

Een lichaam van zes verschillende aan elkaar genaaide lichaamsdelen wordt in het appartement tegenover dat van rechercheur Wolf gevonden. Wie heeft deze gruwelijke lappenpop gecreëerd? 

Terwijl Wolf samen met zijn collega’s Baxter en Edmunds achter de identiteiten van de zes slachtoffers probeert te komen, krijgt Wolfs ex-vrouw een lijst toegestuurd met zes namen en de zes data waarop deze mensen zullen worden vermoord. En Wolfs naam staat erop, als laatste. De Lappenpopmoordenaar heeft het vonnis bepaald. Wolf zal sterven op 14 juli. Zullen de rechercheurs Wolfs leven kunnen redden?

Ik blééf lezen, de vele onverwachte ontwikkelingen in het verhaal zorgden ervoor dat ik niet wilde stoppen tot ik het boek na de laatste ongelofelijke pagina dichtsloeg.

En ja, toch ook: een leuk boek, want de humor erin bevalt me wel.  Heeft het dus voor niets bijna een jaar in mijn boekenkast op me staan wachten!

De opvolger, Marionet, ligt al in de boekwinkels. Ik ga het kopen. 

Luitingh Sijthoff, 2017
400 pagina’s
ISBN 9789024574988

(Visited 20 times)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *