Sharon Bolton, Dead Scared

De universiteit van Cambridge wordt geteisterd door verontrustend groeiend aantal zelfmoorden van studenten. Rechercheur Mark Joesbury leidt het onderzoek en moet meer slachtoffers te voorkomen. Daarvoor zet hij de jonge en gedreven politieagente Lacey Flint in, die undercover als onzekere studente in het campusleven duikt. Alleen psychiater Evi Oliver weet wie Lacey echt is, omdat zij ook onderdeel uitmaakt van het onderzoek. De slachtoffers zijn vooral meisjes, die voordat ze zelfmoord pleegden steeds meer nachtmerries kregen, veroorzaakt door hallucinogene drugs.

Langzaam ontdekken ze een verschrikkelijke trend en als Lacey dezelfde afschuwelijke nachtmerries krijgt als die waarvan de zelfmoordslachtoffers voor hun dood last van hadden, wordt duidelijk dat zij de volgende is.
Op de achtergrond speelt de onduidelijke relatie tussen Flint en Joesbury, vol verlangens en te rationele beslissingen, een rode draad die door alle boeken van Bolton, uit de serie met deze twee in de hoofdrol, loopt.

Weer een geweldig boek van Sharon Bolton. Vanaf de eerste pagina zit je midden in het verhaal en je moet echt door tot de laatste voordat je het boek weg wilt leggen. Het grijpt je.

Het gaat om manipulatie in de engste vorm. De diepste angst met als enige uitweg zelfmoord. Brrrr.

Transworld Publishers Ltd, januari 2013
464 pagina’s
ISBN 9780552159838

In het Nederlands: Nachtmerries, Bruna, 2014
(Visited 25 times)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *