Nachtschaduw – Wendy Walker

Rosie en Laura zijn zussen die van elkaar verschillen als dag en nacht. Waar Rosie gesetteld met echtgenoot en kind, probeert Laura uit alle macht los te komen van haar getroebleerde jeugd. 

Na een blind date komt Laura niet terug naar huis. Niemand weet waart ze is. Rosie gaat op zoek, maar ze komt erachter dat het gevaar in een heel andere hoek schuilt dan ze had verwacht. 

Lees meer “Nachtschaduw – Wendy Walker” Leave a comment

Heimweeland – Kati Naumann

Ik moest er even inkomen, wennen aan Naumanns manier van schrijven. Ik vond het een beetje een raar boek, de eerste gedeeltes uit 1945 veel te springerig, onsamenhangend, alsof het geen voet aan de grond kreeg. Het ging maar door en door en er zat geen lijn in.

De zoektocht van Milla daarentegen beviel me beter. Die leest prettig weg, al heb ik ook bij haar een paar aantekeningen. Maar dat is waarschijnlijk omdat ik mezelf niet in haar herken. 

Lees meer “Heimweeland – Kati Naumann” Leave a comment

De wensmuur – Mia Sheridan

Balletdanseres Clara verhuist naar New Orleans. Daar hoort ze over het mysterie van twee geliefden die ooit leefden op de Windisle-plantage van de familie Chamberlain en de wens muur die om de plantage staat. Het verhaal krijgt haar in zijn greep en ze wil er meer van weten. Op de plantage leeft de de verminkte Jonah Chamberlain. Hij komt al jaren niet meer buiten. Zonder dat ze elkaar zien, ontstaat er een band tussen Clara en Jonah.

Lees meer “De wensmuur – Mia Sheridan” Leave a comment

De perfecte oppas – Leïla Slimani

Leïla Slimani schrijft als in één lange zin, voortkabbelend, voor mijn gevoel zonder pauzes. Het geeft een beetje etherische sfeer aan het verhaal, alsof we erboven zweven. Hierdoor zijn de personages ook niet vastomlijnd, ook zij worden van een afstandje beschouwd. Er zijn nauwelijks beschrijvingen van uiterlijken, of karakters.  Ook niet over de achtergrond of verleden van de personages. We blijven op afstand. 
De perfecte oppas ademt de sfeer van een voorleesboek.
De enige die meer uitgediept wordt is Louise. Van haar weten we meer, maar net zoveel blijft een raadsel.

Lees meer “De perfecte oppas – Leïla Slimani” Leave a comment