Broertje – Michael Berg

Berg woont in Frankrijk en heeft zelf een broer met een aandoening in het autistische spectrum. Hij kent het leven in Zuid-Frankrijk dus goed en wat er in het hoofd van Felix allemaal gebeurt, komt daardoor heel geloofwaardig over.

Het boek heeft meerdere verhaallijnen. Het is nIet gelijk duidelijk wat de rol is van de Syrische vluchteling Amin, maar allengs krijg ik wel een vermoeden, al helemaal als er ook nog sprake is van een politiek motief.

Lees meer “Broertje – Michael Berg”
(Visited 1 times)
Leave a comment

Iedere dag in dienst van jou – Ivo Bonthuis

De titel zegt al heel veel. Hugo dient. Hij kan geen eigen keuze maken, maar leeft temidden van mensen die dat wel doen. Noa en haar moeder dienen ook, tegen wil en dank. De drie verhaallijn zijn prachtig in elkaar verweven. Steeds staat muziek centraal,  in alle verhalen hebben de personages te maken met psychiatrisch patiënten in inrichtingen. Allemaal gaan ze daar anders mee om.

Lees meer “Iedere dag in dienst van jou – Ivo Bonthuis”
(Visited 3 times)
Leave a comment

Origin – Dan Brown

Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, bezoekt het hypermoderne Guggenheim-museum in Bilbao voor een belangrijke onthulling van een ontdekking die de wetenschap voor altijd zal veranderen. De gastheer van de avond is Edmond Kirsch, een veertigjarige miljardair en futurist wiens oogverblindende hightech uitvindingen en gewaagde uitspraken hem wereldberoemd hebben gemaakt. Maar de nauwkeurig Lees meer “Origin – Dan Brown”

(Visited 25 times)
Leave a comment