Het verhaal van het verloren kind – Elena Ferrante

De Napolitaanse romans, deel 4

De naam Lila verschijnt direct in de eerste zin en dat is het geval in elk boek van deze vierdelige serie. Lila beheerst Elena’s leven, tegen wil een dank. Haar vriendschap is in feite onvoorwaardelijk, nooit komt ze los van haar jeugdvriendin. Toch ziet ze Lila\’s ware karakter wel, ze noemt haar regelmatig  vals en gemeen en ze schets, steeds meer naarmate het verhaal vordert, haar het beeld van een excentrieke, eenzame vrouw die meestal hatelijk reageert. Terwijl Elena zelf altijd een pleaser blijft.

Lees meer “Het verhaal van het verloren kind – Elena Ferrante”
(Visited 4 times)
Leave a comment

Wie vlucht en wie blijft – Elena Ferrante

De Napolitaanse romans 3

Het ongemakkelijke gevoel bekruipt me gelijk bij het begin weer. Lilia en Elena kunnen niet zonder, maar ook niet met elkaar. Ze missen elkaar als ze elkaar uit het oog verliezen, maar ze zijn ongemakkelijk zodra ze elkaar weer treffen. Het is de rode draad in deze hele serie. Ferrante weet dit in haar schrijfstijl prachtig te treffen.

Lees meer “Wie vlucht en wie blijft – Elena Ferrante”
(Visited 3 times)
Leave a comment

De vreemde – Harlan Coben

Het is wel echt een een mannenboek. Qua schrijfstijl en denkwijze echt vanuit een man gezien. Het ademt ook het sfeertje van mannen onder elkaar. De uitwijdingen over iedereen die zich als nieuw personage in het verhaal aandient zijn wel heel uitgebreid, die zouden wel veel minder kunnen, zonder het verhaal negatief te beïnvloeden. Ook deze zin geschreven in die popi-jopi-achtige mannenstijl.  

Lees meer “De vreemde – Harlan Coben”
(Visited 1 times)
Leave a comment

Belofte maakt schuld – Sarah Pinborough

Het barst onmiddellijk van de suspense. Ik krijg het gevoel dat Lisa op springen staat, zo krampachtig wil ze haar verleden wegdrukken, verborgen houden voor haar dochter. Haar allesverzengende angst moet wel een oorsprong hebben in een drama, dat is duidelijk. Om ons dit duidelijk te maken, toont Pinborough ons af en toe flitsen van gebeurtenissen in het verleden, ze bouwt het verhaal fantastisch op.

Lees meer “Belofte maakt schuld – Sarah Pinborough”
(Visited 2 times)
Leave a comment