De dood van mevrouw Westaway – Ruth Ware

Dit boek pakt me direct. Heerlijk: een mysterie, mystiek, tarot, een familiegeheim, een oud Brits landhuis met een nare huishoudster, en een hoofdpersoon met lef. Aan de andere kant een beetje cliché misschien: een jong meisje, wees, zonder een cent, met schulden, in haar nek hijgende agressieve schuldeisers en wonend in een sjofel krap appartement, dat op een goede dag een erfenis in haar schoot krijgt. Alleen, zo zit het niet.

Lees meer “De dood van mevrouw Westaway – Ruth Ware”
(Visited 2 times)
Leave a comment

Alles voor jou – Liane Moriarty

Het ene boek van Liane Moriarty is het andere niet, dat weet ik uit eigen ervaring. De wat oppervlakkige, maar wel grappige chicklit-exemplaren wisselen af met verbluffend goede indringende verhalen, zoals haar absolute topboek Het geheim van mijn man, maar ook Grote kleine leugens en Wat Alice vergat. Ik ben benieuwd naar  Alles voor jou. De titel voorspelt niet veel goeds, maar ook dat zegt niet altijd alles. Bovendien spreekt de achtergrond van het verhaal, hypnotherapie, me aan.

Lees meer “Alles voor jou – Liane Moriarty”
(Visited 3 times)
Leave a comment

Ik tel tot tien – Linda Green

Het is wel apart dat we meteen weten wie dader is, wie Ella heeft meegenomen. De bedompte sfeer van deze dader heeft Linda Green treffend weer en hij staat lijnrecht tegenover die van de moderne, sportieve Lisa. Wat we niet meteen weten, is het motief, hoewel ik wel direct twijfels heb over de geestelijke gesteldheid van de ontvoerder. Ook krijg ik wel een idee wat er mogelijk achter zit.

Lees meer “Ik tel tot tien – Linda Green”
(Visited 2 times)
Leave a comment