De orchideeëntuin – Lucinda Riley

Ik ben fan van Riley’s zussen-serie. Waar ik toen bang was dat het een soort Bouquet-reeks zou zijn, bleek dat totaal niet het geval, integendeel. Helaas valt De orchideeëntuin daar wel onder. Dit boek mist echt de diepgang die bovengenoemde serie wel heeft, het is te zoetsappig, te oppervlakkig naar mijn smaak. Noch de dubbele verhaallijn, noch het waargebeurde stuk van de Tweede Wereldoorlog maken dit goed. Het is louter nieuwsgierigheid die me doet verder lezen.

Lees meer “De orchideeëntuin – Lucinda Riley”
(Visited 1 times)
Leave a comment

Broertje – Michael Berg

Berg woont in Frankrijk en heeft zelf een broer met een aandoening in het autistische spectrum. Hij kent het leven in Zuid-Frankrijk dus goed en wat er in het hoofd van Felix allemaal gebeurt, komt daardoor heel geloofwaardig over.

Het boek heeft meerdere verhaallijnen. Het is nIet gelijk duidelijk wat de rol is van de Syrische vluchteling Amin, maar allengs krijg ik wel een vermoeden, al helemaal als er ook nog sprake is van een politiek motief.

Lees meer “Broertje – Michael Berg”
Leave a comment

Iedere dag in dienst van jou – Ivo Bonthuis

De titel zegt al heel veel. Hugo dient. Hij kan geen eigen keuze maken, maar leeft temidden van mensen die dat wel doen. Noa en haar moeder dienen ook, tegen wil en dank. De drie verhaallijn zijn prachtig in elkaar verweven. Steeds staat muziek centraal,  in alle verhalen hebben de personages te maken met psychiatrisch patiënten in inrichtingen. Allemaal gaan ze daar anders mee om.

Lees meer “Iedere dag in dienst van jou – Ivo Bonthuis”
(Visited 2 times)
Leave a comment

De mentor – Tessa Kollen

De laatste zin van de nogal lange saaie proloog (5½ pagina’s!) maakt plotseling de lezer weer alert. Jammer genoeg knapt het boek niet op door verder te gaan met deze ontwikkeling, maar blijft het hangen in langdradige, uitgesponnen lappen tekst. Kollens stijl blijkt gewoon tamelijk breedsprakig te zijn, met lange zinnen. Maar wat komt het verhaal traag op gang!

Lees meer “De mentor – Tessa Kollen”
(Visited 7 times)
Leave a comment