Mind games – Leona Deakin

Er is iets aan de schrijfstijl dat me niet gelijk pakt, maar ik kan mijn vinger er niet precies op leggen wat het is. Het komt soms een beetje onnatuurlijk over, niet soepel genoeg, met onnodige zinnen, die bedoeld zijn als toelichting, maar op een manier die niet werkt, voor mij dan. Maar dit zijn details die af en toe de kop opsteken.

Lees meer “Mind games – Leona Deakin”
(Visited 8 times)
Leave a comment

De verdwijning van Stephanie Mailer – Joël Dicker

Als je ‘De waarheid over de zaak Harry Quebert’ hebt gelezen zou ik je aanraden om dat even te vergeten. Dat boek is zo geniaal dat het bijna onmogelijk is voor de schrijver om dit te evenaren, laat staan te overtreffen.
Dus, bovengenoemd boek buiten beschouwing latend: ‘De verdwijning van Stephanie Mailer’ is een leuk, prettig leesbaar en –

Lees meer “De verdwijning van Stephanie Mailer – Joël Dicker”
(Visited 17 times)
Leave a comment

De zevensprong – Tonke Dragt

Uitspitten van een archiefkast levert soms onverwachte dingen op. Dit boekverslagje – of opstel – vond ik netjes opgevouwen tussen wat papieren. Het is uit mijn brugklasjaar, dus 50 jaar geleden geschreven.

Waarom heb ik het zo lang bewaard? Waarschijnlijk omdat ik ook toen al alles las wat los en vast zat en ik bovendien hevig fan was van Tonke Dragt. Na afronden van zo’n verslag voelde ik me toen al net zo voldaan als nu na het plaatsen van een recensie of blogje.

Lees meer “De zevensprong – Tonke Dragt”

(Visited 37 times)
Leave a comment