Ik tel tot tien – Linda Green

Het is wel apart dat we meteen weten wie dader is, wie Ella heeft meegenomen. De bedompte sfeer van deze dader heeft Linda Green treffend weer en hij staat lijnrecht tegenover die van de moderne, sportieve Lisa. Wat we niet meteen weten, is het motief, hoewel ik wel direct twijfels heb over de geestelijke gesteldheid van de ontvoerder. Ook krijg ik wel een idee wat er mogelijk achter zit.

Lees meer “Ik tel tot tien – Linda Green”
(Visited 2 times)
Leave a comment

A Banquet of Consequences – Elizabeth George

Hoeveel benen kun je hebben om verkeerd op gezet te worden?
Ik heb vrijwel alles gelezen van deze schrijfster, maar dit verhaal is verbluffend. Pas tegen het eind is ook duidelijk wie nou het beoogde slachtoffer was, verwisseling met dader bleef steeds maar mogelijk. Maar aan het slot kwam de schokkende waarheid. En nóg was het niet gedaan, want de lezer weet ná de ontknoping meer dan de onderzoekers. Deze laatsten blijken de foute conclusie te hebben getrokken….!

Lees meer “A Banquet of Consequences – Elizabeth George”

(Visited 18 times)
Leave a comment

The punishment she deserves – Elizabeth George

Wat mag je als ouder je kind opleggen? In hoeverre heb je het recht om het leven van je kind te bepalen? Hoe kan het misgaan met het vertrouwen tussen ouder en kind? 

Ik overweeg om volgende boek van deze schrijfster in het Nederlands te lezen. Hoewel ik de oorspronkelijke Engelse versie altijd de voorkeur geef, waar mogelijk en waar haalbaar, hebben de boeken van Elizabeth George de neiging om voor een niet-native speaker/reader steeds ingewikkelder te worden als het gaat om taalgebruik. Elke taal ontwikkelt zich natuurlijk altijd,Lees meer “The punishment she deserves – Elizabeth George”

(Visited 43 times)
Leave a comment