Heks – Camilla Läckberg

Geweldig verhaal, Heks. Er zijn behoorlijk wat personages en het kostte even tijd om te onthouden wie zij zijn en welke rol zij spelen. Maar toen ik dat eenmaal in de gaten had, zat ik ook direct in het boek. Er zijn dus ook best veel verhaallijnen, waarvan eentje in de 17e eeuw, die perfect in elkaar verweven zijn en de spanning in het boek stap voor stap laten oplopen.
Een aantal thema’s van nu  spelen  een rol, internationaal heel herkenbaar, niet in de laatste plaats door vooroordelen en haat. En heel deprimerend is het om mee te maken hoe een trauma, een geheim, schaamte, ook het leven Lees meer “Heks – Camilla Läckberg”

(Visited 28 times)
Leave a comment

De echo van de schuld – Charlotte Link

Dit is het derde boek dat ik lees van deze schrijfster, en wederom is het een aangename verrassing. De Duitse schrijfster Charlotte Link is in ons land tamelijk onbekend, naar mijn mening zeer ten onrechte. Want opnieuw: een heerlijk boek, een boeiend geschreven, spannend verhaal, met een aantal mooi uitgewerkte karakters.
De verhaallijnen kopen door elkaar heen, maar ook in de tijd springen de stukken over elkaar heen. Zit je midden in een heftige gebeurtenis, direct daarna lees je pas wat zich kort daarvoor heeft afgespeeld. Deze stijl geeft het verhaal net Lees meer “De echo van de schuld – Charlotte Link”

(Visited 22 times)
Leave a comment

Perfectie – Laura Lippman

Vijf namen. Vijf moorden. En niets berust op toeval. Helemaal niets.
Detective Tess Monaghan  heeft  het misschien iets te bont gemaakt toen ze een internetdater met een ziekelijke voorkeur voor jonge meisjes zo zwaar afgestraft dat hij een aanklacht tegen haar heeft ingediend. Om in de luwte te blijven doet Tess wat onderzoek in het archief. Ze stuit op een reeks onopgeloste moordzaken die verband met elkaar lijken te houden. Geholpen door oud-politieman Carl Dewitt, die destijds betrokken was bij het onderzoek, komt Tess wel heel dicht bij de moordenaar. Of is het de moordenaar die haar steeds dichterbij lokt?

Lees meer “Perfectie – Laura Lippman”

(Visited 16 times)
Leave a comment

Dochter – Rosemund Lupton

Ik kan helemaal meeleven met de lange, helse, ijskoude, spekgladde, gevaarlijke, donkere rit naar het noorde van Alaska; het blijft overal spannend en hoe vaak ik niet denk: hou op! Ga terug! Doodeng en levensgevaarlijk! De koppigheid en standvastigheid van Yasmin en het grenzeloze vertrouwen van haar en Ruby in Matt en hun onwankelbare geloof dat hij nog leeft is hun enige drijfveer om niet op te geven. Het verhaal wordt afwisselend vanuit de dove, tienjarige Ruby in de ik-vorm, vanuit Yasmin – maar dan in de 3e persoon enkelvoud – verteld, en met stukken vanuit anderen. Hierdoor krijgt het veel extra dimensies.Lees meer “Dochter – Rosemund Lupton”

(Visited 15 times)
Leave a comment