De fluisterman – Alex North

Het is zo bejubeld en aangeprezen in de pers, dit boek, dat ik het uiteindelijk ook gekocht heb. De beschrijving sprak me erg aan, ik wel nieuwsgierig. Maar toch heeft het even geduurd voordat ik dat daadwerkelijk deed en volledig voorbereid over hoe griezelig dit boekmoet zijn, begin ik het dan eindelijk te lezen. De proloog zorgt er al direct voor dat er niets teveel beloofd is.

Lees meer “De fluisterman – Alex North”
(Visited 5 times)
Leave a comment

Ze zullen denken dat we engelen zijn – Bert Natter

Direct op de eerste pagina barst het los, de geldwagen die een ravage aanricht. We weten dan nog niets over Alfred, de ik-figuur en de hem onbekende vrouw, maar door middel van zijn schrijfstijl slaagt Bert Natter erin om meteen allerlei vragen over hen op te laten roepen. Wat is Alfred voor een figuur? Wat heeft hij meegemaakt waardoor hij is zoals hij is? Wie is Prunella eigenlijk? Intrigerend, en vanaf de eerste regel zit ik helemaal in het verhaal. Een verhaal dat eigenlijk niet een duidelijk begin heeft, een soort nul-punt, en ook geen eind, niet de gewenste afronding, waarna je als lezer tevreden achteroverleunt.

Lees meer “Ze zullen denken dat we engelen zijn – Bert Natter”

(Visited 32 times)
Leave a comment

Håkan Nesser, De levenden en de doden in Winsford

Op een avond in november arriveert de mysterieuze Maria in het pittoreske Engelse plaatsje Winsford. Ze betrekt er voor zes maanden een afgelegen cottage. Haar enige voornemen is om haar geliefde hond Castor te overleven. Gaandeweg blijkt dat ze vreselijke geheimen met zich meedraagt. Wat gebeurde er dertig jaar geleden in Marokko? Waar is haar echtgenoot? Voor wie rent ze weg?

Intussen ontmoet Maria een lokale bewoner, waarmee ze voorzichtig een relatie begint.

Lees meer “Håkan Nesser, De levenden en de doden in Winsford”

(Visited 3 times)
Leave a comment

De stilte na Sarah – Håkan Nesser

Erik Steinbeck en zijn vrouw Winnie Mason zijn na de ontvoering van hun dochtertje Sarah verhuisd naar New York. Hij is een schrijver die al jaren geen roman meer heeft weten te schrijven, zij een kunstenaar die alleen nog maar in staat is het moment van de ontvoering keer op keer weer te schilderen. In een bibliotheek in Leroy Street probeert Erik op papier te krijgen wat hun de afgelopen jaren is overkomen. Terwijl hij zijn best doet te accepteren dat Sarah dood is, beweert Winnie dat ze nog in leven is – met alle gevolgen van dien.Lees meer “De stilte na Sarah – Håkan Nesser”

(Visited 22 times)
Leave a comment

Zeg dat je van mij bent – Elisabeth Norebäck

Wat doet het met een vrouw die haar kind kwijtraakt? Niet alleen kwijtraakt, maar het kind verdwijnt en ze komt er nooit achter wat ermee  gebeurd is? Dit verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van drie vrouwen: Stella, Isabelle en Kerstin en vanaf pagina één leeft het verhaal. Onmiddellijk word ik het trauma van Stella ingezogen.
Al heel snel ook merk ik dat er gebeurtenissen zijn geweest bij alle drie de vrouwen, die niet direct bekend zijn, maar waarvan de impact op hun dagelijks leven enorm is. Wat zijn dat voor gebeurtenissen? Wat drijft hen?

Lees meer “Zeg dat je van mij bent – Elisabeth Norebäck”

(Visited 19 times)
Leave a comment