Zo’n lief meisje – Mary Kubica

De adem stokt me gelijk in de keel, als ik na de  eerste paar hoofdstukken, afwisselend verteld door Heidi en Chris, bij het eerste hoofdstuk van Willow aankom. Zij vertelt achterstevoren, ze begint haar relaas met het slot en de schok is groot. Mijn hemel! Wat is er in ’s hemelsnaam gebéurd??
Zo zit ik onmiddellijk in een achtbaan van gebeurtenissen, waar ik pas uitkom na het lezen van de laatste bladzijde.
Fantastisch.

Zo’n lief meisje

Op een ijskoude ochtend in Chicago ziet Heidi Wood haar in een flits op het perron staan. Ze is niet ouder dan een jaar of vijftien en houdt een baby in haar armen geklemd. Ze heeft zo’n verlaten, eenzame uitstraling dat Heidi haar niet kan vergeten. Wanneer Heidi het meisje weer ziet, neemt ze een drastische beslissing: ze neemt het meisje mee naar huis. Een goede daad met grote gevolgen, want wie is dit meisje, wat wil ze… en hoe komt ze aan een baby?

De onvervulde kinderwens van Heidi speelt haar behoorlijk parten. Ze verliest zichzelf erin en heeft totaal geen oog meer voor de realiteit.
Spannend geschreven tot het eind, de hoofdstukken steeds afwisselend vanuit Heidi, Chris en Willow; door Willows relaas wordt steeds meer helder over haar verleden, wie ze is en waar ze vandaan komt.
Een geweldig goed geschreven, spannend verhaal, waarin je door subtiel taalgebruik steeds een richting in geduwd wordt die later niet de juiste blijkt te zijn.
Een verhaal met een heel sinistere ondertoon, maar ook een enorme triestheid.
Een verhaal met een verbluffende ontknoping en eigenlijk alleen maar verliezers.

Vijf+ sterren, als ik dat kon kiezen!

Harper Collins, 2018
414 pagina’s
ISBN 9789402700992

Lees vooral ook de andere boeken van Mary Kubica:
Ben zo terug
Bevroren

En er is er nog eentje: Laatste leugen, en in augustus verschijnt When the lights go out (Nederlandse vertaling nog onbekend).
Ik kan niet wachten.

(Visited 59 times)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *