Simone van der Vlugt – Op klaarlichte dag

Leuk boek hoor, prima vakantielectuur, met genoeg spanning om het niet te willen wegleggen. Het leest gemakkelijk en ontspannen. Als je een dag wat tijd hebt, ben je er doorheen.

De bijna ongeïnteresseerde houding van Nathalie naar het kind verbaasde me in eerste instantie, totdat later bleek wat daar aan ten grondslag ligt. Dat doet Simone van der Vlugt wel goed: op de juiste, onverwachte momenten een ontwikkeling plaatsten die alles in een ander daglicht zet.

Op klaarlichte dag

Een jonge vrouw, Nathalie, is op de vlucht voor haar gewelddadige ex-vriend. Het kost haar al haar vindingrijkheid om uit zijn handen te blijven. Maar ze is niet alleen op de vlucht voor hem: ook de politie wil haar spreken, in verband met de moord op haar beste vriendin.
Een toevallige ontmoeting tussen Nathalie en rechercheur Julia Vriens brengt de zaak in een stroomversnelling. Nathalie heeft een nieuwe identiteit aangenomen en Julia heeft geen idee met wie zij te maken heeft. Maar als Nathalies ex op het toneel verschijnt, blijkt dat niets is wat het lijkt…

Jammer van het slot, dat valt me toch wat tegen, ik had er meer van verwacht. De besluiten die Julia Vriens neemt, zijn een beetje te braaf; roomser dan de paus, zeg maar. Aan de andere kant is de plot van Nathalie wel aardig, hoewel niet helemaal geloofwaardig. Ik denk dat de internationale opsporingsdiensten tot meer in staat zijn dan Van de Vlugt ons wil doen geloven.

Anthos, 2010

279 pagina’s

ISBN 9789041420817

(Visited 25 times)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *