De meeste mensen deugen – Rutger Bregman

Al eeuwen is de westerse cultuur doordrongen van het geloof in de verdorvenheid van de mens. Alles leek die kant op te wijzen. Maar wat als we het al die tijd mis hadden? 
Rutger Bregman brengt de jongste inzichten uit de psychologie, de economie, de biologie en de archeologie samen. Hij neemt ons mee op een reis door de geschiedenis en geeft nieuwe antwoorden op oude vragen. Waarom veroverde juist onze soort de aarde? Hoe verklaren we onze grootste misdaden? En zijn we diep vanbinnen geneigd tot het kwade of het goede?

Lees meer “De meeste mensen deugen – Rutger Bregman”
(Visited 5 times)
Leave a comment

Origin – Dan Brown

Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, bezoekt het hypermoderne Guggenheim-museum in Bilbao voor een belangrijke onthulling van een ontdekking die de wetenschap voor altijd zal veranderen. De gastheer van de avond is Edmond Kirsch, een veertigjarige miljardair en futurist wiens oogverblindende hightech uitvindingen en gewaagde uitspraken hem wereldberoemd hebben gemaakt. Maar de nauwkeurig Lees meer “Origin – Dan Brown”

(Visited 29 times)
Leave a comment

Het fluisternetwerk – Chandler Baker

In dit boek staan enigszins beschouwende stukken, geschreven vanuit eerste persoon meervoud:  wij, ons; als in een gezamenlijk verslag. Maar steeds duidelijker wordt dat dit niet alleen het wij van de vier vouwen uit dit verhaal is, maar van vrouwen wereldwijd. Een gezamenlijk verslag van alle vrouwen die te maken hebben met ongewenste intimiteiten en intimidatie op de werkvloer. Alle vrouwen die niet gehoord of serieus genomen worden.

Lees meer “Het fluisternetwerk – Chandler Baker”
(Visited 4 times)
Leave a comment