De vreemde – Harlan Coben

Het is wel echt een een mannenboek. Qua schrijfstijl en denkwijze echt vanuit een man gezien. Het ademt ook het sfeertje van mannen onder elkaar. De uitwijdingen over iedereen die zich als nieuw personage in het verhaal aandient zijn wel heel uitgebreid, die zouden wel veel minder kunnen, zonder het verhaal negatief te beïnvloeden. Ook deze zin geschreven in die popi-jopi-achtige mannenstijl.  

Lees meer “De vreemde – Harlan Coben”
(Visited 3 times)
Leave a comment

Helen Callaghan, Dear Amy

Margot Lewis heeft een adviesrubriek heeft in een plaatselijke krant in Cambridge. Ze krijgt heel veel brieven voor haar column ‘Lieve Amy’ – maar ze heeft nog nooit eerder een brief als deze ontvangen:
Lieve Amy, 
Ik weet niet waar ik ben.
Ik ben ontvoerd en een vreemde man houdt me gevangen.
Ik ben bang dat hij me gaat vermoorden.
Help me! `
Bethan Avery.

Lees meer “Helen Callaghan, Dear Amy”

(Visited 24 times)
Leave a comment

Besmeurde sneeuw – Christoffer Carlsson

Het boek begint met een intrigerende proloog waarin de schrijver zijn lezers toespreekt, waarvan je hoe verder je vordert in het boek zin voor zin meer gaat begrijpen. 

In Stockholm wordt een man neergestoken, die onderzoek deed naar extremistische politieke groeperingen. Uit zijn aantekeningen blijkt dat er nog meer mensen in gevaar zijn. Rechercheur Leo Junker raakt al snel verstrikt in een duister politiek steekspel tussen radicaal-links en -rechts. 

Lees meer “Besmeurde sneeuw – Christoffer Carlsson”
(Visited 4 times)
Leave a comment

Jane Casey, Vergelding

Een moordenaar met als doelwit veroordeelde pedofielen. Voor het publiek is hij een held en voor de politie hebben deze moordzaken geen prioriteit. Maar voor de jonge en onervaren rechercheur Maeve Kerrigan ligt dat anders, zij vindt dat niemand het recht in eigen hand mag nemen. Moord is moord, ongeacht de daden van het slachtoffer. Zodra het geweld van de moordenaar escaleert, wordt Kerrigan echter gedwongen zich af te vragen hoe ver ze bereid is te gaan voor rechtvaardigheid…

Lees meer “Jane Casey, Vergelding”

(Visited 13 times)
Leave a comment

Het verloren meisje – Eve Chase

Leuk boek voor liefhebbers van oude geheimen, oude huizen en dubbele verhaallijnen die in de tijd flink ver uit elkaar liggen. Zoals ik dus, en ik geniet hiervan. 

Er zitten subtiele paralellen in de verhaallijnen, die door elkaar heen beschreven zijn en steeds meer in elkaar verwikkeld worden. De hoofdstukken eindigen vaak met cliffhangertjes waardoor je eigenlijk verder wilt, maar dan volgt een hoofdstuk van de andere tijdlijn met hetzelfde effect. Kortom: ik blijf lezen!

Lees meer “Het verloren meisje – Eve Chase”

(Visited 42 times)
Leave a comment

Eugen O. Chirovici, Boek der spiegels

Op een nacht in 1987 werd de vooraanstaande hoogleraar Joseph Wieder op brute wijze vermoord. De zaak werd nooit opgelost.
New York, 25 jaar later. Literair agent Peter Katz ontvangt enkele hoofdstukken uit een manuscript met de titel Boek der spiegels. Het zijn de memoires van Richard Flynn over diens tijd op Princeton University. Hierin beschrijft hij zijn opmerkelijke verstandhouding met Wieder. Katz is vastbesloten tot op de bodem uit te zoeken wat er in de nacht van de moord is voorgevallen.

Lees meer “Eugen O. Chirovici, Boek der spiegels”

(Visited 31 times)
Leave a comment