Clare Mackintosh, Mea Culpa

Wanneer een alleenstaande moeder de hand van haar zoontje even loslaat, gebeurt het ondenkbare: hij rent de straat over en wordt aangereden door een auto. De bestuurder rijdt door. In een fractie van een seconde verandert Jenna’s wereld in een nachtmerrie. Om de vreselijke waarheid te ontlopen verhuist ze naar een afgelegen plek aan de kust in Wales, maar de herinneringen, angsten en rouw zijn allesoverheersend. Inspecteur Ray Stevens leidt het onderzoek naar de dader.

Lees meer “Clare Mackintosh, Mea Culpa”

(Visited 24 times)
Leave a comment

Alex Marwood, Waar is ze?

Als Coco, een van een tweeling, tijdens een familieweekend verdwijnt, ontstaat er mediahype. Haar ouders zijn rijk en ­invloedrijk, net als alle vrienden met wie ze op vakantie ­waren dat weekend aan zee. Wat is er echt met Coco gebeurd? Twaalf jaar later komt het gezelschap weer bij elkaar voor een herdenkingsweekend. Coco’s vader is overleden en de onderhuidse spanning is voelbaar. De donkerste geheimen worden langzaam blootgelegd.
In deze thriller is niets wat het lijkt.

Lees meer “Alex Marwood, Waar is ze?”

(Visited 22 times)
Leave a comment

The wicked girls – Alex Marwood

Twee meisjes van elf jaar zijn in 1986 veroordeeld voor moord op een vierjarig meisje. Een kwart eeuw later – beiden hebben een andere identiteit, een eigen leven en niemand weet van hun verleden – komen ze elkaar onverwacht weer tegen als er een aantal vrouwen vermoord zijn gevonden. Opnieuw moet  het verleden begraven worden – tegen elke prijs… In het boek gaat het natuurlijk om de speurtocht naar de moordenaar, maar de karakters van de beide vrouwen staan centraal.

Lees meer “The wicked girls – Alex Marwood”

(Visited 15 times)
Leave a comment

Tot ik je vind – Colette McBeth

Je gaat je toch afvragen in hoeverre je liefste vriendin tegelijkertijd je ergste vijand kan zijn. Waar eerst wanhoop en ongeloof bij Rachel overheersen, verandert dit langzaam in verbijstering en woede. Als blijkt dat Rachels vriend Jonny nog gezien is met Clara en kort daarna vermoord wordt gevonden, slaat de grote twijfel toe. Maar tegelijkertijd sluimert er ergens iets dat je vertelt dat ook Rachel dingen achterhoudt.

Want wat is er nou precies gebeurd, lang geleden op school, en met Rachels moeder, waarom was Clara zeven jaar weg; en wat is de rol van Jonny, Rachels vriend?Lees meer “Tot ik je vind – Colette McBeth”

(Visited 25 times)
Leave a comment

Het oude huis – Sarah McCoy

Een grimmig geschreven boek. Twee vrouwen, twee verhaallijnen, met anderhalve eeuw daartussen. Dat vind ik altijd een heerlijk gegeven, vooral als die twee lijnen ergens bij elkaar komen en er mysteries ontrafeld worden. Het duurde heel lang voordat dit gebeurde in dit boek. Zoals ik zei, de toon is grimmig, vooral bij de gedeeltes van Eden.

 

 

Lees meer “Het oude huis – Sarah McCoy”

(Visited 32 times)
Leave a comment