De orchideeëntuin – Lucinda Riley

Ik ben fan van Riley’s zussen-serie. Waar ik toen bang was dat het een soort Bouquet-reeks zou zijn, bleek dat totaal niet het geval, integendeel. Helaas valt De orchideeëntuin daar wel onder. Dit boek mist echt de diepgang die bovengenoemde serie wel heeft, het is te zoetsappig, te oppervlakkig naar mijn smaak. Noch de dubbele verhaallijn, noch het waargebeurde stuk van de Tweede Wereldoorlog maken dit goed. Het is louter nieuwsgierigheid die me doet verder lezen.

Lees meer “De orchideeëntuin – Lucinda Riley”
(Visited 13 times)
Leave a comment

Storm – Lucinda Riley (De zeven zussen deel 2)

Deze romans worden wel geschaard onder ‘feel-good’ en dat zijn ze ergens ook wel. Maar het gaat wat mij betreft veel verder dan dat. Het thema is intrigerend, de personages mooi uitgediept, het verhaal zorgvuldig verteld, er zijn historische gebeurtenissen en figuren doorheen verweven en last but not least: het mysterie-element zorgt ook nog voor de nodige spanning. Ik geniet hiervan.

Lees meer “Storm – Lucinda Riley (De zeven zussen deel 2)”
(Visited 21 times)
Leave a comment

The Pearl Sister- Lucinda Riley (De zeven zussen deel 4)

Ik vind het bij elk nieuw deel wel even wennen om de ‘vorige’ zus los te laten. Riley zegt er echter voor dat dit nooit lang duurt. Heel snel ben ik weer betrokken bij deze vierde zus, CeCe, die ik vanuit het oogpunt van de eerdere delen, en vooral dat van Star (deel 3) erg dominant en bezitterig vond, maar die nu, in haar eigen verhaal, alle sympathie verdient. Elk verhaal heeft twee kanten, zegt men, hoor en wederhoor; elke keer blijkt dat weer een waarheid als een koe te zijn.

Lees meer “The Pearl Sister- Lucinda Riley (De zeven zussen deel 4)”
(Visited 50 times)
Leave a comment