Sluit alle deuren – Riley Sager

Het derde boek van deze schrijver en wederom bewijst hij zich als thrillerschrijver van formaat. Het gegeven is opvallend genoeg: Jules gaat aan de slag als oppasser van een appartement. Ze heeft zich te houden aan bepaalde regels, die op zichzelf al minstens afschrikwekkend genoemd kunnen worden. Geen bezoek, geen contact met andere bewoners, verboden om ook maar een nacht buiten het appartement dor te brengen. 
Dat er iets niet klopt, is duidelijk. Jules komt daar ook achter, door schade en schande.

Lees meer “Sluit alle deuren – Riley Sager”
(Visited 7 times)
Leave a comment

De wensmuur – Mia Sheridan

Balletdanseres Clara verhuist naar New Orleans. Daar hoort ze over het mysterie van twee geliefden die ooit leefden op de Windisle-plantage van de familie Chamberlain en de wens muur die om de plantage staat. Het verhaal krijgt haar in zijn greep en ze wil er meer van weten. Op de plantage leeft de de verminkte Jonah Chamberlain. Hij komt al jaren niet meer buiten. Zonder dat ze elkaar zien, ontstaat er een band tussen Clara en Jonah.

Lees meer “De wensmuur – Mia Sheridan”
(Visited 5 times)
Leave a comment

De perfecte oppas – Leïla Slimani

Leïla Slimani schrijft als in één lange zin, voortkabbelend, voor mijn gevoel zonder pauzes. Het geeft een beetje etherische sfeer aan het verhaal, alsof we erboven zweven. Hierdoor zijn de personages ook niet vastomlijnd, ook zij worden van een afstandje beschouwd. Er zijn nauwelijks beschrijvingen van uiterlijken, of karakters.  Ook niet over de achtergrond of verleden van de personages. We blijven op afstand. 
De perfecte oppas ademt de sfeer van een voorleesboek.
De enige die meer uitgediept wordt is Louise. Van haar weten we meer, maar net zoveel blijft een raadsel.

Lees meer “De perfecte oppas – Leïla Slimani”
(Visited 1 times)
Leave a comment

Mijn laatste leugen – Riley Sager

Het is even heel vreemd als een schrijver ineens geen vrouw maar een man blijkt te zijn. Ik heb steeds gedacht dat Riley Sager een vrouw was, misschien door de manier waarop zij over vrouwen schrijft. Tot ik vorige week ineens las dat dit niet zo was… Dit heeft best invloed op mijn vereenzelviging met een schrijver; op mijn oordeel of begrip over de manier waarop hij of zij dingen beschrijft.

Lees meer “Mijn laatste leugen – Riley Sager”
(Visited 8 times)
Leave a comment

Familiegeluk – Barbara Sevenstern

Zelden was een titel en omslag zo misleidend als bij dit boek. Ik wilde het eerst helemaal niet pakken. Familiegeluk, dat klinkt  naar mijn smaak veel te veel als een Bouquetreeks. De foto op de omslag maakte het niet veel beter. Waarom ik het boek tóch kocht? De tekst op de achterflap, die sprak me aan, die beloofde een heel ander boek dan je op het eerste gezicht zou verwachten.

Lees meer “Familiegeluk – Barbara Sevenstern”
(Visited 11 times)
Leave a comment