De verborgen geschiedenis – Donna Tartt

Donna Tartt volgt in haar erudiete en bedwelmende debuutroman enkele studenten die door hun eigen morele hoogmoed ten val komen.
Richard Papen, een ingetogen jongen van eenvoudige afkomst, wordt tot zijn verbazing opgenomen in een groepje arrogante en excentrieke studenten, dat zich – in de ban van een leraar – op de bestudering van de Griekse beschaving heeft gestort. In het tweede semester raakt hij betrokken bij een drama dat zich tussen hen heeft afgespeeld. Een drama met grote gevolgen voor iedereen.

Lees meer “De verborgen geschiedenis – Donna Tartt”

(Visited 37 times)
Leave a comment

Patricia – Peter Terrin

Verfijnd, duister, mysterieus. Beklemmend. Allemaal rake kenmerken van dit boek. Een minutieus verslag, met onverwachte lege plekken in de tijd, die de lezer zelf moet invullen. Het toch wel vreemde doelloos lijkende gedrag van Astrid doet mij fronsen of in ieder geval aanzetten tot nadenken. En wie is eigenlijk Patricia? Lees meer “Patricia – Peter Terrin”

(Visited 24 times)
Leave a comment

Vuurkind – S.K. Tremayne

Net als in zijn twee andere thrillers heeft Tremayne ook hier veel aandacht voor het prachtige, woeste, magische Engelse landschap, dit keer van het uiterst puntje van Cornwall. De beschrijvingen van de oeroude mijnen zijn eveneens erg uitgebreid, voor de achtergond van het verhaal is deze informatie ook nodig om te weten, te voelen, te ervaren hoe het leven daar is geweest. Maar soms is het wel wat véél. 

Lees meer “Vuurkind – S.K. Tremayne”
(Visited 4 times)
Leave a comment