Dit ben ik

Ik heb in veel delen van het land gewoond. Wij zwierven door Zuid-Holland, daarna via Noord-Holland naar Drenthe en kwamen vervolgens terecht in de provincie Groningen. Ik vervolgde mijn eigen reis naar Groningen-stad, waar ik 9 jaar studeerde, bleef daarna eventjes op wat andere plekken in de provincie en keerde terug naar Zuid-Holland. Die cirkel was dus ook weer rond.
Hoewel….ik hoop nog veel verder te gaan afdwalen, met Paul, naar Griekenland. Over een paar jaar.

Na basisscholen in vier woonplaatsen heb ik het VWO-A op één middelbare school afgerond. In 1985 volgde het afstuderen bij de HBO-muziekvakopleiding in Groningen, begonnen met de hoofdvak fluit, maar na drie jaar geswitcht naar cello en viola da gamba, waarna ik voor beiden afstudeerde als docerend en uitvoerend musicus.

Twaalf jaar lang, al begonnen tijdens de studie, verdiende ik mijn brood als muziekdocent cello en in verschillende muziekensembles. Er was jammer genoeg veel te weinig werk om in leven te kunnen blijven en dus zei ik de muziek goedendag en zocht iets anders. Deze beslissing is veel te impulsief genomen, maar hier kwam ik pas na 25 jaar achter. Te laat, dus.

Intussen volgde ik wat korte opleidingen en cursussen, zoals Journalistiek. Praktisch zonder onderbrekingen heb ik gewerkt als redactioneel en secretarieel medewerker, als managementassistent en projectsecretaris bij de Rijksoverheid.

Mijn eerste huwelijk strandde na 14 jaar op een dramatische manier (zie hieronder: De ON-echtgenoot), maar ik heb er twee geweldige jongens (1992 en 1993) aan overgehouden. En nu ben ik alweer sinds 2006 samen met Paul.

Vanaf dat ik kon lezen, heb ik boeken verslonden. Tot de dag van vandaag lees ik nog steeds heel veel. Het verdwijnen in een andere wereld is de ultieme ontspanning voor mij. Zelf heb ik twee boeken toegevoegd aan de enorme collectie beschikbare literatuur van Nederland. Twee totaal verschillende boeken, vanuit totaal verschillende achtergronden geschreven. Bezoek voor meer informatie deze site: https://www.boeken.erikazollner.nl/

Nu ik gepensioneerd ben, kom ik er eindelijk toe om ook weer te gaan schilderen. Voor wie hierin geïnteresseerd is: kijk maar op het tabblad Schilderwerk in het menu bovenaan die pagina.

(Visited 769 times)