Droog

Wat een heerlijke straal. Flink veel waterdruk, lekker heet, dat is lang niet vanzelfsprekend in dit land. Net als de ophanghaak voor de douchekop aan de muur. Heerlijk om die niet in je hand vast te hoeven houden. Douches in Griekenland? Ach, anders. Ze zijn anders. Maar deze is fijn. Ik sta te genieten. Eventjes.

Au!
Ik wil een dot shampoo in mijn haar smeren, maar stoot pijnlijk mijn ellebogen. O ja, realiseer ik me weer, armen uitsteken kan niet. De wanden van de douchecabine zitten als een cocon om me heen.
Een prachtige douche, echt. Nieuw, modern, brandschoon, en ik kan álles doen, als ik maar rechtop stil blijf staan, armen recht naar beneden, of om-hoog.

Voorzichtig!
Mezelf omdraaien gaat nèt, maar ik moet wel oppassen voor de grote kraan die uit de wand steekt en al bij een subtiele beweging in mijn buik prikt.
Nog een geluk dat ik niet héel erg dik ben 😉 , ik pas precies zijdelings door het smalle gat in de hoek van de cabine in in te stappen. Met uitsluitend bewegingen omhoog en omlaag lukt het echt wel om mijzelf in te zepen. Natuurlijk valt het dopje van de fles op de grond, maar ik slaag erin om dat met mijn teen langzaam omhoog te vissen, zodat ik het ook vanuit mijn verticale positie tussen mijn teen daaruit kan peuteren.

Au.
O ja. Maar als mij weer zijdelings uit de cabine wurm, blijkt zich het hier in Griekenland tamelijk zeldzame feit voor te doen.  De badkamer is namelijk verder toch maar mooi hélemaal droog!

(Visited 78 times)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *