Sensatie

Een knal als een pistoolschot. Een hoop geschreeuw; en hoor ik nou glasgerinkel? Rennende voetstappen door de straat, een hondje blaft hysterisch.
Ik zucht, half wakker. Moet dat nou allemaal? Kan het niet wat rustiger? Glijdt onze straat nou ook langzaam af naar asociaal niveau?
Slapen lukt niet echt als ik ook ineens nog meer stemmen hoor, vlakbij. Zitten de buren nou gewoon buiten in de voortuin te praten? Waarom kan dat niet wat zachter? Ik hoor ze sowieso al liever niet, laat staan midden in de nacht. Zou er misschien vuurwerkoverlast zijn geweest?
Als maar niet een ruitje van onze auto is ingeslagen of zo. Als de buren nou alsjeblieft maar NIET bij ons gaan aanbellen. Daar heb ik absoluut geen zin in.

Als het eindelijk toch allemaal wat af lijkt te zwakken in de straat, trek ik het dekbed wat meer over mijn hoofd. Misschien komen ze morgen wel buurtonderzoek doen, huis aan huis, of je wat gehoord hebt of zo, of gezien. Als ze maar niet….. Op dit punt aanbeland zak ik weer in slaap.

Er staat een politiebusje in de straat, direct bij ons aan de overkant. Ik zie het als ik de volgende dag het gordijn opentrek. Beginnen ze nu al?  Lieve help, ik moet nog ontbijten!
‘Was nogal onrustig vannacht hier in de straat hè?’
‘Nogal!’ beaamt Paul, verdiept in de krant.
Natuurlijk word ik steeds nieuwsgieriger. Vanuit het slaapkamerraam boven gluur ik naar de overkant en zie het politiebusje nog steeds staan. En ja! Politiemannen! Bij de overburen, waar de voordeur open is in waarop ik een rare zwarte vlek zie. Zou daar dus toch vuurwerk naar binnen zijn gegooid?
In en uit lopen de politiemannen, maar alleen daar, bij dat ene huis. Geen buurtonderzoek voorlopig, lijkt het.
Na een paar uur staan er ineens twéé politiebusjes en als ik dan ook nog een arrestantenbus zie arriveren, wordt het tijd om op onderzoek te gaan. Online dan.

Het is nog niet klaar. De voordeur van de overburen blijkt helemaal aan flarden te liggen. ‘Die kan niet meer dicht!’ roep ik, stomverbaasd, terwijl dan een takelwagen de straat inrijdt.
Takelwagen? Wat is er aan de hand hier? De chauffeur stapt uit en gaat in gesprek met de politieagenten. Een tweede takelwagen sluit aan achter de eerste.
‘Ze gaan auto’s in beslag nemen!’ zegt Paul resoluut, naar zijn fotocamera grijpend. In beslag nemen? Maar het gebeurt. Drie wagens worden verzegeld en na verloop van uren ook afgevoerd. Met open mond staat de buurt te kijken. Ik ook, vanachter mijn raam.

Dan lees ik het, over de invallen van de politie om kopstukken van een motorclub op te pakken waar ik nog nooit van gehoord heb. Invallen in het hele land, op veertig plekken, waarbij drugs, auto’s, computers en van alles in beslag genomen is. Onze straat in beeld bij het Journaal.Veertig! Laat nou één daarvan onze overbuurman zijn….

(Visited 71 times)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.