Onmacht – Yvonne Doorduin

Sarah Bovens is speechschrijver voor een minister in Den Haag. Ze krijgt de kans om een driedaagse cursus te volgen bij het gerenommeerde spreekvaardigheidsinstituut van Jasper Uitdewilligen, dat in de buurt van Zeist, de crème de la crème van de Nederlandse politiek traint. Maar Sarah ontdekt dat er bepaalde zaken niet kloppen. Ze is niet bereid om erover haar mond te houden, en dan keert alles en iedereen zich tegen haar.

Lees meer “Onmacht – Yvonne Doorduin” Leave a comment

Een kleine verrassing – Hendrik Groen

We keren terug in de tijd. 
Hendrik Groen en zijn vriend Evert zijn wel bekend uit de Geheime Dagboeken van Hendrik Groen, een fantastisch realistisch en humoristisch relaas over het leven in een Nederlands zorgcentrum, dat ook zeer succesvol verfilmd is als tv-serie. Een kleine verrassing is een opvolger, maar speelt zich af een tijd voordat de twee heren naar het bejaardenhuis gingen. Ze wonen allebei nog zelfstandig in een gewone flat, maar ze zijn al wel goed vrienden. Elke week bezoeken ze elkaar, ze spelen een potje schaak, drinken een borrel en eten een hapje. 

Lees meer “Een kleine verrassing – Hendrik Groen” Leave a comment

De Johansons – Carla de Jong

Anne groeit op in een liefdevol arbeidersgezin waar ze zich nooit echt thuis voelt. Dan ontmoet ze de rijke, ontwikkelde Johansons, en ze raakt innig bevriend met Daphne, de dochter, en haar twee broers. Samen worden ze volwassen, maar hun vriendschap, die meer en meer onder druk komt te staan, strandt door een reeks dramatische gebeurtenissen. 
Dertig jaar later ontmoet Anne de Johansons weer. Dertig jaar, waarin de waarheid over wat er gebeurd is, nooit verteld is. 

Lees meer “De Johansons – Carla de Jong” Leave a comment