Geluiden

Er komen sinds een paar weken andere geluiden uit de kamer van mijn oudste. Wel elektrische, dat wel, maar life. Muziek. Wel uit een boxje, dat wel, maar life. Hij maakt ze zelf, die geluiden. Op een gitaar. De X-box en Wii zijn ons al vertrouwd, met  alle geluiden die daarbij horen, zoals  het online zijn met zijn makkers, het gejoel en gekrijs dat daarbij lijkt te horen. Wij schrikken nergens meer van. En dit vindt allemaal nog steeds plaats, samen  – nee, meestal tegelijk  – met  het msn-contact via de laptop die quasi achteloos scheef op zijn knie hangt. Effe chillen, heet dat.  Maar deze acties worden nu afgewisseld met  life music.

Olaf heeft namelijk een gitaar gekocht.  Een elektrische. Zijn studiemakker speelt al jaren en – eerlijk is eerlijk – Olaf wil het al jaren. Dit bij elkaar opgeteld heeft geresulteerd in maandenlang sparen en eindelijk de  aanschaf van een echt mooie gitaar.

Uit zijn kamer komen nu dus geluiden. Akkoorden, melodietjes en uitprobeersels. Wij hebben hem een paar instructieboeken cadeau gedaan, want ergens moet hij de beginselen  uit kunnen halen. En hij gebruikt ze ook! Stiekem droomt hij al van een carrière als ongeveer John Mayer. Overmoedig probeert hij dit idool al wat te imiteren. Hij moet nog een beetje studeren, dat wel.

Voor een fotosessie maakte hij wel even tijd, maar pas nadat hij de kapper bezocht had en hij een nieuw shirt had gekocht.

Jawel, Olaf maakt muziek!

(Visited 10 times)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *