Auditie

‘En kennen ze nou allemaal hun tekst een beetje?’ vraag ik aan Sander, die net  terugkomt van de RJT-repetitie. ‘Uit hun hoofd, en zo?’ ‘Jajaja!’ verzekert hij me direct. ‘Dat wel hoor. Ze kennen het wel, alleen sommigen weten niet wanneer ze hem precies moeten zeggen….’

Ik hoor gehinnik op de bank. Mijn lief schiet in een soort lachstuip en ik verslik met een beetje in de koffie.

Sander haalt ook grinnikend zijn schouders op. ‘Ja, kan ik het helpen….. ’

De jaarlijkse musicaluitvoeringen van het RJT naderen alweer gestaag. Een paar weken nog maar, en dan is het weer zover. Mijn jongste doet zoals elk jaar weer met alle overgave mee en heeft in deze productie ook eindelijk eens behoorlijk wat tekst.

Een paar weken geleden moest hij een heel repetitieweekend missen door audities.

Ja, audities! Sander zou verder willen in het theater. Een vervolgopleiding doen. Dus hij had zich opgegeven voor de eerste-ronde-auditie bij de theaterschool DAPA in Zoetermeer. DutchAcademy of Performing Arts. Daardoor zou hij twee bijeenkomsten missen bij het RJT, en daar had hij behoorlijk de pest over in, plichtsgetrouw als hij is. Het had hem er bijna van weerhouden om naar die auditie te gaan, maar ik kon hem toch ervan overtuigen dat ze bij het RJT wel zouden begrijpen dat hij dit deed. (Dat was overigens ook zo).

Het was een zenuwenweekend; voor ons op afstand, omdat het uitgerekend een Venetië-weekend was; hij zat dus bij zijn vader, die hem heen en weer moest gaan rijden. Ik bleef alleen op de hoogte door de spaarzame Sanderachtige telefoontjes.

Er kwam twee dagen later een bemoedigende dikke envelop. ‘Een afwijzing zou heel dun zijn!’ riep ik blij, ‘dus eehhh,  … zou  het???’

Helaas zat in die envelop een brochure. Op het korte begeleidende briefje maakten ze mijn zoon geruststellend attent op de andere opleidingen die het instituut nog had… Dat was wel een afknapper.

Jammer genoeg is hij dus niet door de eerste ronde gekomen. Echt verbazen deed dat ons  ook weer niet, want de lat lag erg hoog en als je nagaat dat de eerste ronde een heel weekend in beslag nam, is ongeveer duidelijk hoeveel kinderen een poging waagden.

Sander stort zich vol enthousiasme weer op het RJT. ‘Ik ken de tekst al wel uit mijn hoofd hoor’, zegt hij vol vertrouwen, en een beetje schalks vervolgt hij:

‘En ja! Ik weet óók wanneer ik hem moet zeggen……’

(Visited 11 times)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *