Druk

‘Ja klopt, wij zijn thuis! Ja hoor natuurlijk wil ik wel voor jouw hamster zorgen. Een dwerghamster! Speedy heet hij, okee en wat zeg je? O,  hij bijt? Hij bijt hard? Nou, ik zal op mijn vingers passen……

Dus je nicht brengt morgen eten, oh, dat heb je nu niet meer. Nee, natuurlijk zullen we Speedy niet vergeten! Wat zeg je nou? Niet zo erg als hij doodgaat? Wél erg als hij doodgaat! Ik ga ervoor zorgen dat dat niet gebeurt hoor…..

Nou , hij heet dan wel  Speedy, die dwerghamster, maar ik heb een betere naam voor hem. Ja, Sleepy. Je ziet niets van dat beestje de hele dag!

Dan ga ik nu even de poezen van  hiernaast voederen….. Ze mogen niet in de woonkamer, dus goed oppassen dat ik ze daar niet per ongeluk opsluit..  Ze hoeven alleen droogvoer gelukkig, dus het is niet zo ingewikkeld. O, en woensdag even de kattenbak verschonen. Zaterdag is de buurman zelf even terug van zijn vakantieadres en dan doet hij dat ook een keer.

O….. de deurbel. Hallo! Ah jij bent de nicht. Met het voer voor Sleepy!  Eh, Speedy. Ja, we hebben hem maar omgedoopt, hij ligt alleen maar te slapen….

Ik heb  de poezen van hiernaast even buiten gelaten, straks weer even terug om de deur voor ze opendoen, als ze binnen willen.

Ja, ik was er net, eentje wou wel  naar binnen, de andere niet, dus straks nog maar even terug. Die derde zag ik niet , ik hoop maar dat hij dan ergens boven zit…. Nou ja. Zal wel.

Nu even  Speedy schoon zaagsel geven. Of eigenlijk Sleepy, is het beest er nog wel? O ja, daar, hij zit ingegraven in zijn huisje. Kijk, daar beweegt het een beetje. Drinkt hij wel water genoeg? Ik zie het peil niet echt zakken. Werkt dat flesje wel?

Ja, er komt wel iets uit…… Het zal wel dan. Ach, als hij dorst heeft…. En hij lust graag sla. Ik zal even en blaadje voor hem  pakken. Daar zit ook veel vocht in, dus…..

Ik ga nu toch maar eens kijken of die kat hiernaast nu misschien naar binnen wil.

Die brokjes hadden ze alweer op, ze eten veel hoor. En ik geef ze ook nog maar extra water.

Nou ja zeg, die katten daar zijn echt gek hoor. Gaan ze in de gootsteen zitten om uit de kraan te drinken! En om het nog erger te maken: die ene neemt gewoon een douche. Zit-ie met z’n kop onder de kraan, het water dat er langsloopt, slurpt-ie dan heerlijk op…  Echt, dat heb ik nog geen kat zien doen in de afgelopen 60 jaar……

Nou, een is weer naar buiten, dat kleintje, maar ik ga zo wel even kijken, want hij  had nog niet gegeten.

Zouden er voor hamsters eigenlijk ook knabbelstaafjes bestaan? Straks even kijken bij de C1000. Misschien vindt-ie dat wel lekker!

Die kat moet nu toch echt naar binnen. Gelukkig zit-ie voor de deur, ik hoor hem mauwen. Ik ga hem even binnenlaten, dan kan hij eindelijk eten.

Nee, ze hebben niet van die stokjes voor hamsters, bestaat zeker niet. Nou ja, dan maar brokjes en sla. Wacht, ik geef hem nog even wat sla. Hij is er echt dol op!

En dan willen die andere twee katten misschien ook wel even maar buiten. Morgen de kattenbak schoonmaken…. ‘

Huisdieren van de buren in vakantietijd. Hij heeft het er maar druk mee zeg, mijn lief…….

(Visited 18 times)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *