Impressies uit Londen III

Voedsel

Wie zegt eigenlijk dat de Engelse keuken zo beneden de maat is? Met enig schaamrood op de kaken geef ik doe dat ik dat ook deed, maar ik ben geheel teruggekomen van dit vooroordeel. Wat kun je lekker eten hier zeg. Nu spelen daar invloeden van andere dan Britse stromingen een grote rol, okee. Maar de trend van gezond voedsel is ook in dit superconservatieve land gezet. En ze eten hier tussen de middag uit een doos.

De salad bars verdringen elkaar in de straten, ze puilen uit en niet alleen met toeristen, nee. De Londenaren zelf houden er een uitgebreide lunchtraditie op na. Ze willen allemaal gezond. Het is echt vechten om een plaatsje tussen 12 en 14 uur. De puur-Britse uitvinding fish and chips vind je tegenwoordig met een vergrootglas, echt.

Ook in het financiële hart, de City of London, staan ze op straat te smullen. Ja, in tweedelig pak, bloknote onder de arm geklemd, aktetasje in de hand – rara waar zouden die nou werken? – allemaal eten ze Tuna salad, Niçoise of Thai chicken soup. Wij ook, overigens. Het past wonderwel en tegen alle verwachtingen in bij ons tijdelijke low-carb-eetpatroon.Het is werkelijk smullen.

Uit een doos. Integratie gaat snel.

(Visited 6 times)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *