Sind Blitze, sind Donner

Bovenop een berg beleef je het onweer toch anders. Hoe het zo helemaal, komend vanuit de verte, over de camping rolt. Van dof gerommel naar knetterende klappen met scherp gekraak. En hoe ver je ook kijkt, overal zie je prachtige schoolvoorbeelden van bliksemflitsen. En het hoost. Het regent niet gewoon hard, nee, het stort. De schilderachtige paadje zijn veranderd in heuse modderstromen.

Het frist wel lekker op, na een hete nacht met drie muggen ‘die me alledrie tegelijk aanvielen,’ zegt mijn lief treurig. Ik zit net de bultjes die ze hebben achtergelaten te bewonderen. Mijn bewondering verandert in een verwacht gepast meeleven.

‘Ik ga straks zo’n bus kopen,’ gaat Paul door op dreigende toon en hij wijst daarbij een in mijn ogen tamelijk onwaarschijnlijk formaat spuitbus aan. ‘ Zo’n bus. Twee-en-een-halve liter. De grootste die er is en ik spuit hem he-le-maal leeg!’ Ik grijns.  ‘Dan heb ik in ieder geval gaan last meer van die krengen!,’ besluit hij dreigend.

‘En om bij de Matthäus te blijven: Zertrümmre, verderbe, verschlinge, zerschnelle ehh… vermorzel, verderf, verslind! VERNIETIG!!,  of weet ik veel! Dat ga ik met die krengen doen!’

De bijval komt van mijn oudste, die ook beledigd loopt te krabben. ‘Ik ga mee,’ bromt hij, ’en dan spuit ik eerst onze kamer vol. Voordat die bus leeg is……’

(Visited 18 times)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *