Sopje

We hebben afwasmiddel gekocht.
Een flinke fles, ze zijn hier dol op grote voordeelverpakkingen. Prima, dan kunnen we weer even vooruit, want ons huisje bevat geen afwasmachine.

Mijn hand met de fles blijft hangen als ik het gootsteenkastje open. Verbijsterd knipper ik even met mijn ogen.
Hé? Staan er nou al twee van die flessen? Hoe…?
Een vergelijkend onderzoek bevestigt wat ik al zag. Er staan inderdaad twee flessen, identiek aan die in mijn hand.
Maar. Dat was toch allesreiniger? Gewoon, het sopje voor schoonmaak van badkamer, keuken, en zo?

Fronsend bestudeer ik die twee etiketten nog een keer, een lachkriebel kruipt omhoog. Dit is helemaal geen allesreiniger! Het staat er ook gewoon op, in het Grieks en erger, ook in kleine Engelse lettertjes. Hebben we dus weken lang schoongemaakt met afwasmiddel?
Okee, we vonden wel dat het zo onwaarschijnlijk erg schuimde. Met gewoon een klein scheutje in de emmer ontstond schuimkraag als een perfect getapt biertje. Ja, dûh, nu begrijp ik dat wel.

Volgende week maar echte allesreiniger kopen dan, dat wordt een nieuwe zoektocht in het grote Griekse doolhof voor wassen, afwassen, schoonmaken, verzachten,  bleken en borstelen.
Het komende jaar kunnen we ons in ieder geval heerlijk uitleven op de vaat. Met vierenhalve liter kom je best een eind.

(Visited 73 times)

One Comment

  1. Hahaha en maakte het wel schoon?? Leuk verhaal Erika ik kijk al uit naar de volgende . Hier is het mistig en guur , alles voor de winter gesnoeid , vetbollen in de tuin en een composthoop in de tuin voor eventuele egels. Sinterklaas is bijna in het land en hout voor de kachel van jullie is al opgebrand. Lieve groet Mieke

    Mieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *