Vierenzestig treedjes

De herinnering aan Castellane 2008 komt even boven. Vaak denk ik daar nog aan terug, want wat hebben we het daar geweldig gehad…..

Maar nu dient zich voor mijn neus weer zo ’n trap aan. Bovenop de berg staat onze caravan. Willen we ´s ochtends broodjes halen, of als men naar het zwembad toogt, dan liggen er 64 treden die afgedaald  dienen te worden.  Afgedaald, andersom dus met toen. Maar  – heel luxe! – voor het toiletbezoek hoeven we geen stap te verzetten, dat kan gewoon in ons eigen mobilhome.

Het zijn dus 64 treden, plus nog een flink hellinkje. Die 64 treden heb je dan net al in twee etappes gehad en je staat wat uit te hijgen, maar dan. Als je aan de voet van het hellinkje staat, lijkt het niks, maar begin dan maar eens te klimmen. Je moet  echt gemotiveerd, of heel hongerig zijn, als je aan die tocht begint.Een beetje zoals toen, alleen zonder Ignace de ezel.  Maar we hebben wel weer een kat, een grote rooie luie kater die niets anders doet dan slapen. Maar wat een heerlijke plek. Krekels en rust. De stapel boeken die ik heb liggen slinkt zo erg, dat ik me ga afvragen of ik wel genoeg bij me heb. We lezen wat af hier!

(Visited 29 times)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *