Lui

We gaan naar Evia, het grote bergachtige eiland ten oosten van Attica, nieuwsgierig hoe het daar is. Evia is nog lekker onbekend bij de doorsnee-vakantiegangers. Het heeft veel groen, riviertjes en mooie dorpen. We richten ons op de zuidelijke helft van het langgerekte eiland, vanwege de bergen en kloven. Je kunt er heerlijk wandelen. Veelbelovend! Dit staat allemaal in de reisgids. Alleen zien we er heel weinig van. Want we zijn lui.

We logeren in een hotel in Eretria, pal langs de westelijke kust, met een eigen strandje en ligstoelen onder de parasols. Het blijkt dat we heel erg weinig ondernemen. We zijn lui. Af en toe is het heerlijk om daaraan toe te geven. 
‘Volgens mij gaan we hier niet veel doen’, voorspelt Paul. Ik vermoed dat hij gelijk zal krijgen.
We vallen neer op een strandstoel langs het water. Onder die parasol. Het ge-luid van de zee, de geur van zout water, hoe rustgevend wil je het hebben? Voor drankjes hoeven we niet eens uit de uit stoel te komen, obers komen langs om de bestelling op te nemen – hoe decadent wil je het hebben? – en alles wordt vanuit de bar bezorgd. Boekje erbij, kopje koffie en wat later op de dag een Grieks biertje of een glaasje wijn…. het maakt ons loom en tevreden.

Ik geef toe, af en toe bekruipt me eventjes een soort schuldgevoel dat mij toefluistert: ‘Zeg, moet je niet eens… eh… gaan kijken ergens, ergens naartoe, een ritje maken? Wandelen?? Iets dóen???’ 
Mijn moeder zou dit nooit goedkeuren, deze ledigheid. Gelukkig dient zich het antwoord wel vrij snel aan. 
‘Nee hoor, dat hoeft helemaal niet. Niks moet, alles mag. Je hebt vakantie! Je doet lekker waar je zin in hebt!’

We zwemmen een beetje in de zee, slenteren wat door het dorp, langs de boulevard, we neuzen in leuke winkeltjes en eten lekkere dingen aan de haven. Zelfs maken we een ritje – ! – door de prachtige bergen in het binnenland.
‘Volgens mij zijn we hier heel lui,’ constateert Paul na een dag of wat.

Het leven is mooi, en het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn.

(Visited 7 times)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *