Nostos

Bijna had het Nostos geheten, mijn boekje, maar de uitgever twijfelt of dat een goed idee is.
‘Niemand weet wat dat is, nostos’, zegt hij. ‘Google er maar eens op, je zult zien, er komt niets tevoorschijn. Ja een Grieks restaurant ergens.’ Hij lacht. ‘Maar verder niets. Mensen weten niet wat het betekent.’
‘Ha! Nee, nóg niet!’ Ik hou mijn overmoedige opmerking net op tijd binnen, maar in stilte gniffel ik. ‘Nu nog niet misschien. Maar wacht maar, tot het eenmaal in de boekwinkel ligt en half Nederland het gelezen heeft…’

Oké, ik ben er toch maar in meegegaan. Want half Nederland zal het echt niet lezen, heus niet. De doelgroep is betrekkelijk klein en bevat alleen Griekenlandliefhebbers. Die graag naar dat land gaan, die genieten van de mensen daar, het landschap, het eten, de sfeer, het leven en gewoon van de hele uitstraling, het hele fenomeen dat Griekenland heet.
Dus mensen die het leuk vinden om daarover te lezen, al zijn het subjectieve stukjes, geschreven door mijn ogen, onze persoonlijk ervaringen. Wij zijn zelf ook dol op het land, sinds we in 2012 besloten om het ‘eens te proberen’ voor een vakantie. 

Nostos – of het afgeleide woord nostalgia – het geeft precies weer wat Griekenland met me doet. Lees hierover meer in ‘Ontmoetingen in Griekenland’, mijn nieuwe boek met al mijn columns over onze reizen naar dit heerlijke land, en meer.

Het is nu te koop. Ik ben trots.

(Visited 56 times)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.