Opruimen

De kogel is door de kerk. We gaan het doen, hoe dan ook. Het onderzoek naar mogelijkheden is van start gegaan. Met volle kracht! 
We gaan naar Griekenland!

Intussen zoeken we alvast een leuk huurhuis daar, op de bekende huizenwebsites. Het eerste contact met een paar makelaars is zelfs al gelegd. Nu is het een kwestie van geduld hebben, want voorlopig mogen we het land niet uit en dat valt niet mee. Maar zodra het weer kan, zijn we de eerste. Huizen bezichtigen. Zo leuk!  

Maar mijn hemel! Dan dreigt een echte verhuizing aan de horizon. Een groter schrikbeeld bestaat niet. Want ik kijk rond in ons huis en de moed zakt me in de schoenen. Wat een mens allemaal om zich heen verzamelt en bewaart in twintig jaar… Er kan natuurlijk helemaal niet zoveel mee en het meeste is troep waar je niks mee doet. Dus er is werk aan de winkel.  

Nu staat bovenaan mijn ‘Doen!’-lijst sowieso al ‘opruimen’. Dat scheelt. Ik wil een zo leeg mogelijk huis. Of nou ja, niet helemaal leeg, maar behapbaar en overzichtelijk. De bezem moet er doorheen, of we nou verhuizen of niet.

Ben ik niet een gepensioneerde met tijd zat nu? Dus hup! Mijn eigen kasten neem ik maar meteen onder handen. Zakken vol rotzooi zijn al weg en mijn handeltje op marktplaats loopt als en trein. Dat ruimt op! Nu de zolder, mijn handen jeuken. 

O, best lastig soms hoor, sommige spullen gaan me best wel aan het hart, maar ik kan niet alles mijn hele leven blijven meezeulen. Letterlijk en figuurlijk.

Opruimen. Leeg huis – leeg hoofd. Het moet. 
Is er iemand die nog een piano kan gebruiken?

(Visited 72 times)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *