Stand

Het is net alsof ik een tenniswedstrijd zit te kijken.  4-4! Dat is het eerste wat ik zie, al na een half uur, en van pret spring ik direct van mijn stoel. Binnen een paar uur verandert het rap. Van 6-4 naar 8-5 en dan  – ooooohhhhh! – 10-8!!

Ik joel de stand steeds door naar mijn lief, die zich niet van de wijs laat brengen en rustig glimlachend met zijn werk verdergaat.

‘Nog twee!’ schreeuw ik aan het eind van de ochtend, ‘en dan zijn we er! 17-13 is het nu!’

Paul zet zijn beeldschermbril af en knikt me bemoedigend toe. ‘ Zo dan,’ zegt hij, ’Twee. En dan?’

En dan?? ‘Met 15 gaan ze drukken!’  leg ik ademloos uit, ‘Nog maar  twee, en dan hup!!’

Het is helemaal geen tenniswedstrijd waar ik naar zit te kijken, natuurlijk.  Nee, het is mijn auteurspagina  die ik nauwlettend in de gaten hou. Jawel: auteurspagina  . Die heb ik gekregen op de site van Free Musketeers.  En daarop is de stand van bestellingen  rechtstreeks zichtbaar. Ik kan direct zien hoeveel mensen De ON-echtgenoot  bestellen – en ook hoeveel betaald hebben. Helaas (vind ik) worden geen namen vermeld. Daar ben ik natuurlijk ook nieuwsgierig naar. Wie zouden het boek al gekocht hebben? Ik vind het enorm spannend allemaal.

‘Yes!’roep ik de volgende dag. ’18-15!’ Dus 18 bestellingen,waarvan 15 al betaald. ‘Ze kunnen beginnen!’

Er staat een periode van vijf weken gepland voor het binnenhalen van het eerste minimumaantal bestellingen. Als die er zijn, kan de werkelijke productie beginnen.  Maar wat nu, als dit aantal al na twee dagen behaald is? Snel mail ik naar mijn contactpersoon bij Free Musketeers en het antwoord doet me wederom van mijn stoel vliegen.

‘Ze wachten dan niet de volle vijf weken, ik kom meteen op de stapel voor de productie; die vijf weken hoef ik niet meer te wachten!’ geef ik enthousiast aan Paul door, terwijl ik de site nog eens controleer. ’Jeetje! 20-17! Wat leuk hè?’ Mijn lief knikt beminnelijk.

Het staat 22-19 als ik de computer afsluit. Wat zal  het morgen zijn?

(Visited 14 times)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *