Tegeltjes

Ze verschijnen steeds vaker. Met de gestaag groeiende populariteit van vooral het sociale medium Facebook kom je ze steeds meer tegen. Tot vervelens toe opgeleukt in mooie vormpjes en lettertjes. En vooral ook zoveel mogelijk in het Engels, want dan is alles nog interessanter blijkbaar. De wijsheden op tegeltjes.

Sentimentele kreten en oproepjes, vaak bedoeld om juist iemand een trap na te geven. Tranentrekkers, waarbij gehoopt wordt op veel, heel veel meehuilende reacties of zogenaamde steuntjes in de rug. Hoe kun je jezelf beter te kijk zetten als slachtoffer?

Voordat je iemand pijn doet, neem een stuk papier. Verkreuk het en probeer het nou maar weer eens glad te krijgen. Zie je wel, dat kan niet hè? Nou, zo is het nou ook met het hart van een mens. Als je het eenmaal kwetst…….…. ‘

Brrrrr!! Heus. Het leven is hard, maar verhoogt je weerstand.

En dan het feit dat  ‘een sterke vrouw ondanks haar eigen verdriet gewoon altijd maar zegt dat het goed gaat met haar’. Ach. Wie denkt nou dat mannen dat niet doen?

O ja, en  ‘It is better to be alone than being with somone who makes you feel alone.’ Mijn immer ongewenste stekelige reactie is: blijf dan niet, maar ga weg, ga dan ergens alleen zitten! Geef de ander geen kans om jou te knakken!

‘Soms wil ik even weg om te kijken wie me mist en zal gaan zoeken. Om er achter te komen wie mijn echte vriend is’  Nou, is dat het waard? Is er geen andere manier om je vrienden te herkennen? Je zult het de wereld wel even betaald zetten en iedereen laten voelen wat ze je aandoen? Slachtofferschap ten voeten uit.

Nou, om mijn verzameling ongewenste facebookberichten af te ronden nog eentje die eerder ook al rondwaarde op Hyves.

‘Wij willen allemaal zóveel. Maar iemand die kanker heeft, wil maar 1 ding. Genezen! Plaats dit bericht, want dan heb je een hart.’  Teiltje!

Natuurlijk, iemand die ziek is wil niets liever dan beter worden. Maar het overheersen van slechts één wens geldt bij alle levensoverheersende situaties, niet alleen bij ziekte.  Want wat is het enige dat je wilt als het bijvoorbeeld niet goed gaat met je kind, of je partner? Precies: dat hij of zij gelukkig wordt. En je ultieme wens als je leven jarenlang vergald wordt door grote financiële problemen, die je als aandenken uit een vorige relatie hebt meegekregen?Inderdaad: dat dat stopt. Echt.

De meeste mensen hebben wel een akelige periode in hun leven, die alles overheerst en waardoor het slecht met ze gaat. Dat kan ziekte zijn, maar evengoed iets anders waar je moeilijk uitkomt. En je kunt ze niet tegen elkaar wegstrepen, het één is niet erger of minder erg dan het andere!

Waarom vernederen mensen zich zo gemakkelijk? Waar is het zelfrespect, de flexibiliteit en enige veerkracht? Ik zou ieder willen aanraden om niet zo te blijven hangen in ellende. Zoek gericht hulp, reken persoonlijk af met tegenstanders en, de echte balsem voor de ziel: praat met vrienden en stort bij hen je hart uit. Geloof me, ik heb zelf voldoende aan den lijve meegemaakt om mijzelf een ervaringsdeskundige te durven noemen.

Wijsheden op tegeltjes. Ik ben er allergisch voor.

(Visited 15 times)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *