Zoo

Eindelijk gaan we naar de Zoo. Al jaren willen we naar de Zoo van Parijs, maar het kwam er niet van. Nu wel. Het is alleen jammer dat de grote Zoo in het Bois de Vincennes een jaar of vijf dicht is wegens renovatie en nog steeds is dat maar niet af.

Maar in het Bois de Boulogne is er ook eentje, had ik ontdekt, gelegen in de Jardin d ‘Acclimation. Dus: daar gaan we gewoon eens kijken.
We hebben wel even de plu nodig, want het eerste buitje valt al snel naar beneden, terwijl we door de Japanse bazar lopen die deze dagen in de Jardin gehouden wordt. De hele ochtend horen we hetzelfde blokfluitmuziekje, ik denk dat de standhouders er na drie dagen helemaal gek van zijn geworden en dan zelfs al aan harakiri denken.
‘Er is toch wel een leeuw? ‘ informeert Paul voorzichtig, ‘Want ik wil wel een leeuw zien hoor… ‘
Ik betwijfel dat, en hoe meer we van het park zien, hoe kleiner we de kans inschatten dat we een leeuw tegen gaan komen. Het ziet er meer uit als een kinderboerderij dan als een dieretuin, deze Zoo.

Maar dan zie ik iets. ‘Er is een beer!’ juich ik, met de plattegrond in mijn hand. ‘Kijk maar hier staat het: Ours du jardin. ‘
Nou, dat is in ieder geval wát! Dus zetten we koers naar het berenverblijf, lopend langs volières, lama ‘s, runderen, schapen, geiten en leuke ezels, veel grotere dan we thuis kennen, draaimolens, botsautootjes en lachspiegels. Deze Jardin is indertijd door Napoleon III ontworpen als een soort Lunapark voor het volk en dat is het dus nog steeds een beetje. Intussen klapt Paul de plu opnieuw uit om de volgende regendruppels op te vangen, die gelukkig alweer stoppen als we de rots van de beren bereikt hebben. Volgens het bordje wonen er twee bruine beren, maar die zien we nergens.
‘Ja, vind je het gek, die zitten lekker binnen, met die regen! ‘ Paul wijst met de plu naar een opening bovenin de rots. ‘Zou ik ook doen. Bekijk het maar, denken ze… ‘
Geen beer dus. Dan maar even een lekker broodje. Misschien is de echte Zoo volgend jaar wel weer open.

(Visited 10 times)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *